Najpogostejše ženske in moške laži na prvem zmenku

Najpogostejše ženske in moške laži na prvem zmenku (foto: Profimedia) Profimedia
20. 11. 2019

Hm, prvi zmenek z osebo, ki vam je nadvse všeč. V redu. Kaj obleči? Kako si urediti firzuro? Kam se odpraviti, da bo obema udobno in prijetno? To je le nekaj vprašanj, ki nam preleti skozi glavo, ko se odpravljamo na "randi" z nekom, ki nam je pri srcu.

Vsekakor prvi zmenki niso mačji kašelj. Vsi se trudimo, da bi se prikazali v kar najlepši luči, še posebej, če ob osebi, s katero se odpravljamo na zmenek, začutimo pregovorne metuljčke v trebuhu.

In kako se prikazati v kar najlepši luči? No, tako, da olepšamo resnico. Pri tem pa se ljudje poslužujemo marsičesa, tudi ... Recimo temu malih laži. In katere so tiste teme, ki "prestanejo" največ olepšav realnosti? Obstaja jih kar nekaj, o katerih moški in ženske na prvem zmenku najpogosteje lažejo.

Na prvem mestu je zagotovo seksualna preteklost. Večinoma na prvo žogo ne razkrijemo števila spolnih partnerjev, saj se bojimo, da bi se pomembnemu drugemu zdelo preveč ali premalo. Ne eno ne drugo pa ni najboljše za puščanje dobrega vtisa, zato posežemo po kreativnem prirejanju resnice. Če je številka nizka, jo mnogi povečajo, da bi se zdelo, da so bolj izkušeni. Če je številka višja, jo številni spremenijo v nižjo, saj nočejo, da bi dobili oznako letalca s cveta na cvet. Število partnerk moški pogosto povečujejo, ženske pa znižujejo. Zanimivo, kajne?

Podobno velja za pretekle zveze. Marsikdo se noče "pohvaliti," s kolikimi ljudmi si je skušal ustvariti prihodnost, zato kakšne zveze preprosto zamolčijo. To niti ne čudi, saj so se nekatere zveze končale nadvse grdo.

Morda se bo slišalo nenavadno, a marsikdo izreče laž o tem, kje stanuje. To ni najbolj modra rešitev, saj bo novi partner ali partnerka kaj hitro odkrila neprijetno resnico. Ne razlagajte, da živite v središču mesta v najetem stanovanju s cimri, če ste še pri starših v hiši na obrobju mesta.

Žal je tako, da je marsikomu denar pomembna postavka pri všečnosti, zato so številni moški podvrženi temu, da hitro povečajo svoje finančno stanje. Fantje, to je povsem nepotrebno. Če ste punci všeč, ste ji všeč. Denar pri iskrenih namenih ne igra nobene vloge. Če pa hočete nekoga "testirati" na tem področju ... Je to že druga tema. Raje se vprašajte, kaj počnete z osebo, za katero sumite, da ji je bolj pomemben vaš bančni račun, kot vi sami.

Tudi karierno področje velja za spolzek teren. Tukaj bi se radi tako moški kot ženske prikazali v kar najboljši luči, zato pogosto olepšajo resnico o položaju v službi. Seveda se tudi ta bela laž na dolgi rok ne obnese, saj vse prej ali slej priplava na površje.

Kaj pa, če ste ločenec ali ločenka? Marsikomu ni všeč misel, da se dobiva z nekom, ki ima za sabo ločitveni brodolom. Neredko se zgodi, da imajo ljudje predsodke, zato se tudi umaknejo. Po nekaterih raziskavah naj bi bile ženske tiste, ki prej odkorakajo stran, ko izvedo, da je moški, ki jim je načeloma všeč, ločenec. A tudi tukaj se laganje ne obrestuje. Če ste ji / mu všeč, ste ji / mu všeč. Vaše preteklo življenje tukaj ne igra velike vloge. Zato le pogumno z resnico na dan.

Kako je s konjički? Če ne marate kolesarjenja, druga oseba pa je navdušena nad tem, ji ne lažite. Prej ali slej vas bo povabila na kolesarski izlet. Kaj pa potem? Enako velja za planinarjenje. Če ne marate tega početja, se ne bahajte z (namišljenimi) osvajanji gora.

Tem za olepševanje resnice je še veliko. A kot kažejo izkušnje, se nobeno laganje na dolgi rok ne obnese - tudi če je še tako majhna laž. Raje osvajajte z iskrenostjo kot s prenarejanjem in potvarjanjem dejstev. Pa kaj, če drugemu slednja niso všeč. Prej boste vedeli, ali je nova zveza obetavna ali ne. In tudi to je nekaj. Pravzaprav - veliko je.

Priporočamo