Največji Bond izmed Jamesov Bondov? Roger pravi, da je to Sean!

Največji Bond izmed Jamesov Bondov? Roger pravi, da je to Sean! (foto: profimedia) profimedia
28. 11. 2016

Britanski igralec Roger Moore, znan po svoji vlogi Jamesa Bonda, je pohvalil svojega predhodnika v filmih o slavnem britanskem tajnem agentu.

"Po mojem mnenju je Sean dejansko največji Bond," je povedal v nedeljo zvečer v pogovoru za britansko tiskovno agencijo PA. Kot je pojasnil, je imel Connery 'pravo osebnost' za vlogo.

Pohvalne besede je našel tudi za zadnjega Bonda Daniela Craiga. "Ko sem videl Casino Royale, sem si mislil, da je Daniel Craig v prvih sedmih minutah poskrbel za več akcije kot jaz v sedmih filmih," je dejal.

James Bond

Moore je slavnega agenta upodabljal najdlje, 12 let, ter v tem času o njem posnel sedem filmov zapored - Živi in pusti umreti, Mož z zlato pištolo, Vohun, ki me je ljubil, Moonraker, Samo za tvoje oči, Octopussy in Od tarče do smrti.

Craig je po štirih filmih o agentu 007 napovedal, da ne bo več nastopil v franšizi, zato že dlje časa krožijo ugibanja o njegovem nasledniku. V igri za vlogo naj bi bili med drugim Idris Elba, Tom Hiddleston in Aidan Turner. 44-letni Elba je sicer že zavrnil možnost, da bi upodobil tajnega agenta, češ da je prestar.

89-letni Moore sicer zaradi svoje starosti ni več primeren za vlogo Jamesa Bonda, si pa, kot je dejal, lahko prestavlja, da bi v katerem od filmov o tajnem agentu nastopil v stranski vlogi. Kot je povedal, ga sicer ni k temu še nihče povabil, še poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Jamesi Bondi