Gre za pecivo, ki se pogosto znajde na mizah.
Le kdo ne mara kombinacije čokolade in kokosa? Hmm, rekli bi, da sicer taki ljudje obstajajo, a jih ni prav veliko. Vedno, ko se na pladnju znajdejo kokosove kocke in domače kuhinje, izginejo, kot bi trenil, zato upravičeno sklepamo o njihovi priljubljenosti.
Preberite še: Sestavina, ki popolnoma spremeni palačinke: mehkejše bodo kot kdaj koli prej
No, ko gre za pripravo, ima vsak kakšno svojo skrivnost oziroma dodatek, a vse se začne - pa tudi konča - pri mehkem, okusnem biskvitu. Na spletu je mogoče najti veliko receptov za pripravo te sladice, a po naših izkušnjah marsikdo naredi (pogojno rečeno) eno napako. No, roko na srce, kljub tej "napaki" so kokosove kocke dobre, a lahko so - če jih pripravite drugače - še boljše oziroma odlične!
Gre za to, da pri pripravi biskvita številni recepti navajajo, da se najprej zmiksajo jajca in sladkor. A pozor: bolje bo, če ločite rumenjake in beljake zmešate s sladkorjem. Tako bo biskvit bolj rahel in se bo kar topil v ustih. Torej: najprej ločite jajca, potem pa se lotite dela. V nadaljevanju vam predstavljamo preizkušen recept - rezultat so kocke, ki se jim ni mogoče upreti!
Sestavine za biskvit - da bo lažje, mere določite s kozarcem:
- 3 večja ali 4 manjša jajca
- ščepec soli
- 1 kozarec sladkorja
- pol kozarca olja
- 1 kozarec mleka
- 2 kozarca moke
- 1 pecilni prašek
- 1 vanilin sladkor
Postopek:
Najprej ločite beljake in rumenjake. Beljake zmiksajte v čvrst sneg, in sicer tako, da dodate ščepec soli, potem pa postopoma dodajate sladkor. V stepene beljake nato dodate rumenjake in ji vmešajte z mešalnikom. V maso dodajte olje in mleko ter ju vmešajte, potem pa še ostale sestavine - dva kozarca moke, pecilni prašek in vanilin sladkor. Maso zmešajte in jo vlijte v namaščen pekač ter pomokan pekač. Malce poravnajte in pecite na 180 stopinj v predhodno ogreti pečici približno 20 - 30 minut, odvisno od pečice.
Ko se biskvit peče, pripravite čokoladni obliv. Lahko si pomagate tako, da uporabite čokoladno mleko (dovolj bo okrog 4 dcl), v katerem stopite malo čokolade. Če pa hočete, lahko pripravite ta obliv:
- 100 g masla
- 75 g jedilne čokolade
- ena žlica kakava v prahu
- pol kozarca sladkorja
- 300 ml mleka
- 80 g kokosa
V kozico z mlekom dodajte vse sestavine in jih stopite. Ko je biskvit pečen, ga malce ohladite, nato narežite na kocke. Vsako potopite v obliv, nato pa jo še povaljajte v kokosovi moki. Dober tek!