Šef kuhinje razkriva veliko napako, ki jo delamo pri pripravi zamrznjenega krompirčka

16. 7. 2025
Šef kuhinje razkriva veliko napako, ki jo delamo pri pripravi zamrznjenega krompirčka (foto: profimedia)
profimedia

Zamrznjen krompirček je pogost pojav na naših mizah – enostaven in hiter za pripravo, za mnoge gospodinje je to tudi prva izbira za večerjo ali hitro kosilo. Všeč nam je, ko je hrustljav, ko ga pripravimo v ponvi na olju, kar pa nam včasih ne uspe, ker pri tem delamo eno napako.

Šef kuhinje trdi, da ljudje krompirčka pogosto ne pripravljajo pravilno in da je pot do hrustljavosti lahko pravi izziv.

Izkazalo se je, da obstaja ena ključna napaka, zaradi katere nam krompirček ne uspe, ne glede na to, ali ga pripravljamo v pečici, ponvi ali cvrtniku na vroč zrak.

Kuhar David Nayfield razkriva, da je mogoče zamrznjen krompirček pripraviti tudi doma tako, kot bi prišel iz najboljšega gastro puba – če le ne preskočite enega pomembnega koraka. Po njegovem mnenju je 'največja napaka', ki jo naredimo pri pripravi krompirčka, ta, da polnimo pekače, ponve ali košare cvrtnika s preveč krompirčka. Prenatrpanost lahko povzroči, da se krompirček bolj pari, kot se peče ali cvre, saj ni dovolj prostora za hrustljavo zapečenje.

David poudarja, da je za popolnoma hrustljav rezultat ključnega pomena, da krompirček enakomerno razporedite in da se koščki krompirja ne dotikajo drug drugega.

Profesionalni kuhar poudarja tudi pomen predhodnega segrevanja pečice ali cvrtnika na vroč zrak, preden začnete s cvretjem.

Župan Benetk zahteva strožji pregon žeparjev: nekaznovano kradejo turistom

Če krompirček postavite v napravo, ki ni bila predhodno segreta, običajno pride do razmočenega ali neenakomerno pečenega krompirčka. Da bi to preprečili, je priporočljivo, da pečico, ponev ali cvrtnik na vroč zrak segrejete na približno 200 stopinj, preden vanje vržete svoj krompirček.