Tako profesionalni kuharji naredijo testo za pico: Tole je hitro, enostavno in vedno vam bo uspelo

12. 2. 2025
Deli
Tako profesionalni kuharji naredijo testo za pico: Tole je hitro, enostavno in vedno vam bo uspelo (foto: Profimedia)
Profimedia

S tem trikom bo vaše testo za pico vedno noro okusno in vsi bodo od vas želeli recept.

Pica je ena izmed najljubših jedi po celem svetu, 9. februarja, pa je bilo praznovanje svetovnega dneva pice, zato je to odlična priložnost, da se naučite trike za pripravo popolnega testa. Slavni kuhar Gordon Ramsay razkriva skrivnost hrustljavega in zračnega testa - namesto z valjarjem, je treba testo nežno raztezati z zadnjim delom rok, s čimer se ohranijo zračni žepi.

Če se pojavijo mehurčki, jih je treba prešpikati, da se pica enakomerno speče. Njegovo "pravilo 30 sekund" za peko pice pomeni, da jo je treba obrniti vsake pol minute, da se enakomerno speče. Idealni čas pečenja je 90 sekund, nato pa se doda sveža bazilika, morska sol in oljčno olje za pristen italijanski okus.

Če doma nimate peči na drva, lahko dober rezultat dosežete z uporabo vročega pekača, železne ponve ali peki papirja. Ključna priporočila za popolno pico vključujejo uporabo kakovostnih sestavin, fermentacijo testa 24 ur in izogibanje prevelikemu številu dodatkov, saj preprostost pogosto prinaša najboljši okus.

Preberite še: Neee, Rosvita Pesek že pokazala, kam se kmalu seli in mnogi so bili osupli, kako razkošen je njen novi ambient

Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem

Zakaj nastopi popoldanska utrujenost in kako se z njo boriti