Nataša Bešter razkriva skrivnosti uspešnega vrtnarjenja!

Nataša Bešter razkriva skrivnosti uspešnega vrtnarjenja! (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
21. 4. 2018

Že lansko sezono je televizijska voditeljica in ljubiteljica narave Nataša Bešter z nami delila vsak korak pri urejanju svojega vrtička in tudi v letošnji vrtnarski sezoni nam bo izdala marsikatero skrivnost, s katero bo tudi vaša kuhinja lahko kmalu zadišala po svežih dobrotah z domačega vrta.

"Dolgo smo vsi skupaj čakali na tople dneve in zdaj je skrajni čas, da pripravimo zemljo za setev semen in sajenje sadik," pravi Nataša, ki se je zelo razveselila prvih spomladanskih dni, ko je začela urejati gredice na domačem vrtu. Dela se je zares lotila z zadovoljstvom, saj so letos v celoti zamenjali vrtno orodje – zdaj bodo še z večjim veseljem lopatali, štihali in prekopavali zemljo. Seveda ni pozabila nakupiti niti otroškega orodja in rokavičk, saj sta vnučka David in Dan obema z možem Dinom že vso zimo obljubljala, da bosta pomagala. "Ko sem izbirala orodje v Vrtnem centru Eurogarden, sem bila navdušena nad pestro izbiro. Moški del naše vrtne ekipe pa si je letos privoščil posebno ročno kosilnico trave, s katero bo pokosil kotičke, ki ostanejo po košnji trave."

Urejanje gredic je osnova

Zeliščni kotiček je poseben izziv

Nataša na začetku vsake sezone pogleda, kaj so imeli na vrtu lani in kaj jim je dobro uspevalo, da bodo te rastline znova posejali in posadili. "Na našem vrtu je lani res vse lepo uspevalo, najbolj smo bili ponosni na buče hokaido, ki so potem tudi dolgo zdržale in smo jih jedli tudi sredi zime. Zato sem si že narisala, kje in kaj bo raslo. Potem se bom skupaj z bralci revije Lady in svojimi prijatelji na Facebooku veselila vsakega pridelka posebej. (smeh) Tudi letos ne bo manjkala velika paleta paradižnikov, brez skrbi. Pa paprike, jajčevce in koromač bomo posadili. Seveda poleg vseh solat, korenčka in druge dnevne zelenjave.

Urejanje gredic je osnova

Jernej Mazej pa že vzgaja tudi zame nekaj posebnih sadik, lani me je zelo navdušil z yaconom," svoj lanski pridelek opiše Nataša, ki ji je vsako leto poseben izziv tudi zeliščni kotiček, kjer svoje mesto vsakič najde kakšna nova dišavnica. "Moje veselje je tudi skalnjak pred hišo, ki ga vsako leto malo drugače uredim. Zdaj gledam lanske fotografije in razmišljam, kaj bom spremenila. Sem pa že naročila novo borovo lubje, ki je naravno in prav nič škodljivo za kužke. Naša Hana rada kakšnega izmakne in ga grize. Se beremo spet čez mesec dni, ko bomo že preverili prve zasaditve."

Besedilo: Anja P. Kontrec // Foto: osebni arhiv

Priporočamo