Vsakdo je vsaj enkrat izkusil, da je bilo meso, ki ga je pripravljal, žilavo in da mariniranje ni pomagalo.
Če želite, da se vam meso, ki ste ga pripravili, stopi v ustih, poskusite preprost trik s kivijem, zaradi katerega bo meso izjemno mehko.
Meso morate le premazati z rezinami kivija in ga pustiti nekaj časa počivati, preden ga pripravite.
Kivi vsebuje proteolitične encime, ki pomagajo razgraditi vezivno tkivo v mesu, zaradi česar je to potem zelo mehko.
Če meso marinirate, naredite vse po načrtih in na koncu dodajte narezan kivi približno uro ali dve pred kuhanjem.
Pomembno je tudi, da vaše meso ni predolgo premazano s kivijem, da se med pripravo ne bi preveč zmehčalo in razpadlo.
Tudi ananas ima poseben učinek na meso, zato lahko namesto kivija uporabite tudi to tropsko sadje.
- Preberite si tudi: Najslabše, kar lahko daste na žar: Kateremu mesu se je treba izogniti in katerega kupiti