Ne potrebujete marinade: to sadje je odlično za mehčanje mesa

1. 5. 2025
Ne potrebujete marinade: to sadje je odlično za mehčanje mesa (foto: profimedia)
profimedia

Vsakdo je vsaj enkrat izkusil, da je bilo meso, ki ga je pripravljal, žilavo in da mariniranje ni pomagalo.

Če želite, da se vam meso, ki ste ga pripravili, stopi v ustih, poskusite preprost trik s kivijem, zaradi katerega bo meso izjemno mehko.

Meso morate le premazati z rezinami kivija in ga pustiti nekaj časa počivati, preden ga pripravite.

Kivi vsebuje proteolitične encime, ki pomagajo razgraditi vezivno tkivo v mesu, zaradi česar je to potem zelo mehko.

Če meso marinirate, naredite vse po načrtih in na koncu dodajte narezan kivi približno uro ali dve pred kuhanjem.

Pomembno je tudi, da vaše meso ni predolgo premazano s kivijem, da se med pripravo ne bi preveč zmehčalo in razpadlo.

Tudi ananas ima poseben učinek na meso, zato lahko namesto kivija uporabite tudi to tropsko sadje.

Proti morju že zastoji: na cestah bo pestro do večera