Nemško podjetje še pred brexitom poslalo zalogo toaletnega papirja buckinghamski palači

Nemško podjetje še pred brexitom poslalo zalogo toaletnega papirja buckinghamski palači (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
13. 3. 2019

Nemško podjetje je buckinghamski palači poslalo ogromno pošiljko toaletnega papirja, saj Veliki Britaniji v primeru brexita brez dogovora grozi pomanjkanje te dobrine. Podjetje je britanski kraljevi palači poslalo pošiljko 1440 rolic papirja, ki naj bi na Otok prispela še danes.
 

Velika Britanija po poročanju tamkajšnjih medijev nadpovprečno porabo toaletnega papirja v veliki meri pokriva iz uvoza. V primeru trdega brexita bi lahko prišlo do težav z oskrbo s to dobrino, Britanci pa bi lahko že v nekaj dneh ostali brez nje.

Tako se je podjetje s sedežem v nemškem Düsseldorfu, ki proizvaja papir, odločilo britanski kraljevi palači kot darilo poslati 1440 rolic štirislojnega toaletnega papirja.

Brexit brez dogovora je sicer vse verjetnejši. Britanski poslanci so namreč v torek znova zavrnili izstopni sporazum. Danes bodo glasovali o brexitu brez dogovora, če bodo to zavrnili, pa bodo v četrtek glasovali še o preložitvi brexita, ki je predviden 29. marca. Če bodo zavrnili tudi to zadnjo možnost bodo verjetno EU zapustili brez dogovora.