Riža res ni dobro pogrevati, je tudi pogost krivec za zastrupitve s hrano.
Ampak le v primeru, če z njim nepravilno ravnate. Bolj problematičen kot nekatera druga živila pa je zato, ker lahko vsebuje bakterije imenovane Bacillus cereus.
Tanji Žagar so mnogi očitali, da je Mikiju razdrla družino, a resnica je povsem drugačna
Zato je postopek priprave in shranjevanje zelo pomemben, da se izognete težavam. No, seveda je najbolje, če ga zaužijete, ko je sveže skuhan. Sicer pa ga je treba hitro ohladiti – v roku ene ure, še bolje pa je, če ga takoj postavite v hladilnik – in shraniti v neprodušno zaprti posodi v hladilniku.
Ko ga grejete, ga res dobro pogrejte, da bo vroč, kot da je bil pravkar kuhan – v ponvi, na nižji temperaturi in ob neprestanem mešanju. In zapomnite si, riža nikoli ne pogrevajte dvakrat.
Novo na Metroplay: Zmagovalec MasterChefa Luka Pangos iskreno o ozadju kuharskega tekmovanja