New York: V nekem baru bodo namesto Trumpove inavguracije predvajal videe z mucki in slončki!

New York: V nekem baru bodo namesto Trumpove inavguracije predvajal videe z mucki in slončki! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
20. 1. 2017

Eden izmed barov v ameriški metropoli New York se je odločil, da bo danes namesto spremljanja inavguracije novega predsednika ZDA Donalda Trumpa v Washingtonu na svojih televizijskih ekranih raje predvajal posnetke ljubkih živalic.

"Zgodilo se bo, a tega nam ni treba gledati," so napovedali v baru v Brooklynu, kjer jim Trump očitno ni všeč.

Več ur dolgo inavguracijo 45. predsednika ZDA bodo ameriške in številne svetovne televizije predvajale v živo, a v brooklynskem baru bodo obiskovalcem na dveh ekranih raje 15 ur predvajali posnetke ljubkih živali. Ti posnetki, ki so dostopni prek interneta, niso bili izbrani naključno, temveč na priporočilo gostov, lastnikov bara in njihovih znancev, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

"Prisega se bo zgodila, pa če to hočemo ali ne," je povedala ena izmed uslužbenk bara. "Mi pa bomo predvajali ljubke posnetke muckov in slončkov," je dodala.

Za razliko od inavguracije so v tem baru redno predvajali televizijska soočenja med predvolilno kampanjo. A kot so povedali, je Trumpa, ki jim je poteptal veselje in upanje, kar je prinesel odhajajoči predsednik Barack Obama, sedaj videti v vsaki reviji, "mi pa želimo le preprosto preživeti čas s prijatelji in se smejati muckam, ko se spotikajo v luknje".