Nika Veger in Peter Poles se navdušujeta nad avatar portreti!

5. 5. 2015

Avatar portreti so odlično nadomestilo za profilne slike na družabnih omrežjih, dekoracija (oznaka) vrat ali pa, sprintani, darilo širši družini in prijateljem ...

Na svojem beautyfullblog.si je Nika Veger s svojimi bralci delila svoje navdušenje na takšnimi avatarji, mimogrede pa tiste, ki tega še niso preizkusili, še podučila, kako si jih lahko ustvarijo:

"Običajno punci nimata dostopa do mojega telefona, tokrat pa sem naredila izjemo. Ustvarjanje naših 'portetov' sem vzela kot igro, v kateri sem skupaj z njima prepoznavala različne oblike obraza in posameznih delov, značilnosti zanimivih karakterjev, izražanje čustev v obrazni mimiki ... Zgornje ilustracije smo izdelale z brezplačno aplikacijo za mobilini telefon FaceQ (najbrž je podobnih na voljo milijon), v kateri s preprostim dodajanjem in izbiranjem oblike obraza, barve las, oči, polti, obleke, pripomočkov ... lahko ustvariš svojo grafično podobo (avatar), stajliš alterego ali kjut me-in-cartoon različico. Če nas prepozna Bela, potem tudi niso daleč od resnice."

O Nikinem čisto novem zavihku na blogu Beautyfullblog, s katerim bo svoje bralce povabila tudi v družbo svoje družine, torej tudi Belo in Amaljo, si lahko več preberete na naslednji spletni povezavi NEW: Kids on the blog.