Mikrobiologi razkrivajo, kateri hrani se je treba izogibati v hotelih in restavracijah s švedsko mizo.
Izogibajte se živilom, kot so umešana jajca, palačinke, kosmiči iz žitaric, in živilom, kot so marmelada, arašidovo maslo in sirni namazi, ki so najverjetneje okuženi z mikrobi.
Ocvrti krompir
Ocvrt krompir je lahko premalo začinjen in masten ter se lahko hitro pokvari.
Sadna solata
Sveže sadje je lahko okuženo z bakterijami, kot so salmonela, E. coli ali hepatitis A. Poleg tega lahko sadna solata pogosto vsebuje sladke sirupe in sokove.
Koruzni kosmiči in druge žitarice
Priljubljene žiitarice so lahko polne sladkorja in rafiniranih ogljikovih hidratov, kar pomeni, da boste kmalu spet lačni in polenjeni.
Surove ostrige
Ostrige so še posebej izpostavljene velikemu tveganju zaradi bakterij, kot je norovirus, in uživanje okužene ostrige ima lahko potencialno usodne posledice.
Umešana jajca
Pri umešanih jajcih za samopostrežni bife se namesto jajc najpogosteje uporablja prašek ali raztopina, da je jed hitreje in ceneje pripravljena.
Vnaprej kuhano meso za zajtrk
Meso in klobase so kralji samopostrežnega zajtrka. Vendar dlje ko čakajo na jedce, slabše se jim godi, saj se iz mesa cedi maščoba.
Palačinke
Tako kot ocvrt krompir so tudi palačinke najboljše kakovosti le, ko so sveže, sicer se jim raje izogibajte.
Namesto teh jedi je najbolje izbrati sveže sadje, dimljen losos, sir in narezke iz bifeja.
- Preberite tudi: Zakaj sardine veljajo za najbolj zdrave ribe