Nizozemski najstnik poletel v napačni Sydney

Nizozemski najstnik poletel v napačni Sydney (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
4. 4. 2017

Mladi Nizozemec je bil presrečen, ko je na spletu našel ugodno letalsko karto za Sydney, saj si je želel odkrivati skrivnosti dežele tam spodaj in uživati na toplem soncu. Karto je hitro kupil, pravočasno v kovček pospravil vse obleke in se vkrcal na letalo. Dokler ni na prikazu linije leta na letalu opazil, da je končni cilj Sydney v Kanadi.

Osemnajstletnik si je želel raziskati Avstralijo, tam malo delati in uživati na soncu. Ko je na spletu našel letalsko karto za Sydney za 800 evrov, jo je brez pomislekov kupil, je povedal za kanadski radio CBC.

Z ugodno karto je sicer res letel iz Amsterdama v Sydney, vendar ne v Sydney v Avstraliji, ampak v tistega v kanadski provinci Nova Škotska. Mesti pa sta si verjetno enaki le v imenu, medtem ko ima kanadski Sydney okoli 30.000 prebivalcev, jih ima avstralski 4,6 milijona, v Kanadi se marca temperature gibljejo okoli pet stopinj Celzija, v Avstraliji pa okoli 25 stopinj.

Mladi Nizozemec je opazil, da je na poti v napačni Sydney šele, ko je bil že v zraku. "Pogledal sem na ekran z letalsko linijo in takrat mi je postalo jasno, da obstaja še en Sydney," je dejal.

V Kanadi mu ni bilo do raziskovanja in se je po pristanku raje takoj vrnil v Amsterdam.

Primer nizozemskega najstnika ni tako redka zamenjava. Kot je povedal Nizozemec, je bila na krovu letala tudi neka Američanka, ki je verjela, da leti v Avstralijo. Znanih je še nekaj zgodb; leta 2002 sta v Kanado pomotoma priletela dva britanska najstnika, leta 2008 Argentinka, leto kasneje dva Nizozemca, leta 2010 pa par iz Italije.

Priporočamo