Njegov junaški instinkt je lahko ena najbolj seksi stvari na njem!

Njegov junaški instinkt je lahko ena najbolj seksi stvari na njem! (foto: profimedia) profimedia
12. 6. 2019

Četudi ženska na moč privlači moškega in ji celo prizna, da jo ljubi, je verjetno, da še vedno čuti, da mu nekaj manjka. Zakaj?

Zato, ker je globoko v njegovem srcu skrita močna čustvena potreba in neizmerno hrepeni, da bi bila potešena. Največkrat pa se to ne izpolni.

Začnimo z namišljeno zgodbo. Predstavljajte si žensko, razočarano, ker se njen izbranec nikoli ne domisli kakšne romantične pozornosti. Končno je spregovorila in mu povedala, da bi se počutila veliko bolje, ko bi kdaj naredil kaj romantičnega in ji tako pokazal, koliko mu pomeni. Odgovor ji ni bil po godu: »Pretiravaš, nerazumna si. Povej mi vsaj eno stvar, ki manjka v najinem razmerju.« »Preprosto, bilo bi lepo, ko bi mi občasno prinesel kak šopek rož.« Naslednji dan ji je prinesel vrtnice, toda manjkala je čarobnost te geste. Darilo ji ni prineslo pravega veselja, saj je na nek način morala prositi za cvetje.

Enako je z moškimi, le da gre pri njih za povsem drugačno željo. Moški ima nenasitno potrebo po ženskem občudovanju. Seveda je za to ne more prositi in ji reči: »Zelo si mi všeč, toda v najinem razmerju nekaj manjka. Ne občuduješ me dovolj, zdi se, da bolj ceniš druge moške kot mene. Zaradi tega si težko predstavljam najino skupno prihodnost.« To bi bilo nadvse neprimerno, kajti ljudje na splošno verjamejo, da si moraš zaslužiti občudovanje, ne pa prosjačiti zanj. Prošnja za občudovanje bi bila enaka, kot če bi hoteli postati priljubljeni tako, da bi se razglasili za izjemnega. A to ne deluje na tak način. Moški se bo počutil kot njen junak le v primeru, ko bo ženska izrazila občudovanje spontano, iskreno. Na neverbalni način. To mora prebrati med vrsticami, v njenih besedah in dejanjih.

Najbrž so ženske ob teh stavkih pomislile, da to sploh ni neumno in da razumejo, zakaj moški hrepeni po pohvali. Vsem, ki se strinjate s tem, naj dodamo, da morate vedeti še nekaj, nekaj zelo pomembnega. Moški si ne želi samo občudovanja, ampak celo ni sposoben ohranjati »občutka ljubezni« brez njega. Nič ne ubije v moškem zanimanja hitreje kot razmerje, v katerem nima občutka, da je potreben. Želi biti skrbnik, nekdo, ki ga občudujejo, ker je sposoben poskrbeti za žensko. Brez občutka, da ga ženska potrebuje, se bo počutil manj možato, demaskulirano. Posledično to gasi njegovo romantično strast.

Zdaj prideta na vrsto dobra in slaba novica. Začnimo s slabo: ni dovolj, da je ženska do moškega radodarna s pohvalami. Pokloni delujejo samo takrat, ko moški verjame, da si je zaslužil zaupanje, občudovanje in spoštovanje. In še dobra novica: tako zabavno in preprosto mu je dovoliti, da si zasluži občudovanje, seveda v primeru, ko veste, kako ga lahko vodite do uspeha.

Poznati je torej treba načine, kako bo lahko postal junak v očeh ženske. Ženske znajo vrteti moškega okrog malega prsta na nešteto načinov, učinkovito pravilo pa je zelo preprosto: ženska mora le sprožiti njegov junaški instinkt.

Ko dobro opravi to nalogo, bo osupnila nad spremembami. Moški bo postal tako ljubeč, tako pozoren, da ji bo jemalo sapo, razmerje bo zanj dobilo povsem drugačno noto, pripravljen bo na resno, dolgotrajno zvezo.

Kaj je pravzaprav junaški instinkt? Gre za podzavesten nagon, da bi se počutil junak. V romantičnih odnosih je ta nagon dodatno okrepljen. Izzvati junaški instinkt je eno, to početi nenehno pa terja znanje in tehniko, pri čemer vam bo prišlo prav nekaj namigov.

Ženske danes dejansko ne potrebujejo nobenega rešitelja in skrbnika, toda, naj se sliši še tako ironično, v resnici … moški še vedno čuti potrebo, da nekoga rešuje, varuje, skrbi zanj. To je zapisano v njegovih genih, v DNK. Zato podzavestno išče razmerje, ki mu bo omogočilo, da bo skrbnik. Majhna razlika v ženskem in moškem genetskem zapisu ustvarja veliko razliko v pogledu moškega na žensko. Privlači ga ženska, ki mu dovoli, da se prelevi v lik junaka. Zanj je to naravno in si želi igrati to družbeno vlogo. Zanimivo je, da ne bo niti vedel, zakaj ga neka ženska močno privlači, saj se naklonjenost sproži na podzavestni ravni. Na prijateljevo vprašanje, zakaj je tako nor na svojo izbranko, ne bo znal odgovoriti.

Najbrž vas zanima, kako ženska pritisne na petelina in sproži njegov junaški instinkt ter si ustvari strastno romantično razmerje. Najpreprostejši način je, da svoje želje izrazi v jeziku, ki ga razume njegova naravna težnja po skrbništvu. Nezavedna želja, da je junak, da služi nekomu, da ga ima rad in da ga ščiti, razmerje dvigne na povsem drugo raven.

Moški se zagleda v žensko zaradi občutka, ki ga vzbuja v njem. Ko se v njenih očeh počuti junaka, ji bo večno privržen. Temu se ne more upreti.

Večina žensk nanj nima takšnega vpliva, ob večini se celo počuti na nek način trapasto, kot bi vselej naredil ali rekel kaj narobe. Ni namreč veliko žensk, ki bi ga občudovale na tak način in ga prepričale, da ga resnično spoštujejo. Ko pa naleti na tako žensko, je lahko prepričana, da bo do konca življenja v njegovem srcu in spominu vedno prostor zanjo.

Kako torej ženska vzbudi moškemu občutek, da je njen junak? Morda vam bo zvenelo trapasto in smešno, a je zelo lahko. Moškemu ni treba rešiti pet otrok iz goreče hiše, ali potegniti starejše ženske izpred avtomobila, ki bi jo sicer podrl, zato da bi postal njen junak. Ne, je veliko bolj preprosto. Iskreno se mu naj zahvali za vsako malenkost, ki jo naredi zanjo.

Se je ponudil, da vam prinese pijačo? Zahvalite se. Je pospravil krožnike z mize? Zahvalite se. Vas je odpeljal na poslovni sestanek? Zahvalite se. Vsak dan se zvrsti kup pozornosti, samo videti jih je treba. Morda je odložil svoje delo, da vam je priskočil na pomoč, morda vam je z nasvetom pomagal, da ste se lažje odločili. Kakorkoli že, veliko stvari jemljemo preveč samoumevno. Pričakujemo jih in pozabljamo, da je pravzaprav čudež, če imamo nekoga, na katerega se lahko zanesemo. Toda, bolj kot ženska ceni drobne pozornosti in geste, bolj bo on cenil njo.

Žal, mnogi ne razmišljajo tako. Večina žensk meni, da jo bo moški cenil po tem, kaj in koliko naredi zanj, dejansko pa je obratno. Najboljši način, da je moški pozoren do ženske, je, da mu pokaže, kako ceni vse, kar naredi zanjo. Pa naj gre še za tako malenkost. To je namreč sprožilec njegovega junaškega instinkta. Je ovil roke okrog vas in vas nežno objel? Zapredite kot mačka, da bo vedel, da vam to godi. Se je strinjal, da bosta gledala oddajo, ki jo vi želite? Z nežnim poljubom mu pokažite, da to cenite. Nagradite vsako njegovo pozornost in ugotovili boste, da se bo vsak dan bolj trudil, da vam bo ugodil. Postal bo vaš resnični junak, v razmerju pa bosta srečna oba.

Vir: He Gives Me Butterflies

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri