Noel Gallagher glavni nastopajoči ob odprtju Manchestrske arene

Liam in Noel Gallagher (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
17. 8. 2017

Manchestrsko areno, ki je konec maja po koncertu Ariane Grande postal prizorišče terorističnega napada, bodo ponovno odprli 9. septembra z dobrodelnim koncertom. Glavni nastopajoči bo nekdanji član skupine Oasis Noel Gallagher s svojo zasedbo High Flying Birds, pridružili pa se mu bodo še The Courteeners, Blossoms, Rick Astley in Tony Walsh.

Po koncertu Ariane Grande 22. maja se je v izhodni avli razstrelil 22-letni samomorilski napadalec. V terorističnem napadu je bilo ubitih 22 ljudi, več kot sto pa jih je bilo ranjenih. Ameriška glasbenica je v začetku junija ob podpori številnih glasbenih kolegov v Manchestru izvedla koncert One Love Manchester v spomin na žrtve terorističnega napada.

Nastop Noela Gallagherja ob ponovnem odprtju Manchestrske arene na dobrodelnemu koncertu We Are Manchester bo posebnega pomena, saj je prav njegova skladba Don't Look Back In Anger postala himna tamkajšnjih prebivalcev po napadu. Pred 50.000 gledalci je skladbo pet dni po dogodku, ki je pretresel mesto, izvedla tudi skupina The Courteeners.

Vsa sredstva, ki jih bodo na koncertu zbrali od prodanih vstopnic, bodo namenili postavitvi spomenika žrtvam terorističnega napada, za kar bo poskrbel na novo ustanovljen sklad, poroča britanski BBC.

Občinska svetnica Sue Murphy je povedala, da nihče ne bo pozabil grozljivega dogajanja 22. maja, in hkrati spomnila, da je mesto na tragedijo reagiralo z ljubeznijo, solidarnostjo in močno voljo, da bo vztrajalo pri organizaciji dogodkov, ki ga delajo tako živahnega: "Pozdravljamo ponovno odprtje Manchestrske arene, velikega prizorišča, ki privablja na tisoče obiskovalcev, kot simbola tega kljubovalnega duha." So pa mestni oblastniki dodali, da bo varnost vseh obiskovalcev vselej na prvem mestu.