Nova knjižna uspešnica - Nicholas Sparks: Z vsakim dihom

Nova knjižna uspešnica - Nicholas Sparks: Z vsakim dihom (foto: Učila) Učila
22. 2. 2019

Nicholas Sparks se v delu Z vsakim dihom v romantičnem slogu Beležnice in Viharne noči vrača z zgodbo o naključnem srečanju, ki se prelevi v preizkusni kamen za povsem različna človeka. Jima bo uspelo spisati pravljico ali bodo prizkušnje zanju prevelike?

"Truju se ni niti malo dozdevalo, kaj med približevanjem razmišlja Hope, vendar nikakor ni mogel odvrniti pogleda od nje. Na sebi je imela obledele kavbojke, sandale in rumeno bluzo brez rokavov z globokim dekoltejem. Z gladko, rahlo zagorelo kožo in rdečkastorjavimi lasmi, ki so objemali visoke ličnice, je naustavljivo privlačila njegov pogled. Enako obnemela sta strmela drug v drugega, ne da bi kaj rekla."

Tako vznemirljivo je bilo prvo srečanje Truja in Hope v knjigi Z vsakim dihom, avtorja Nicholasa Sparksa. A to je le začetek romantične pripovedi, ki vas bo tako potegnila vase, da se ji boste le s težavo uprli. Sparks je mojster ljubezenskih, do zdaj je porodal že več kot 100 milijonov izvodov svojih knjig, ki so vse po vrsti svetovne uspešnice, 11 od njih pa so svojo uprizoritev doživele tudi na velikih ekranih.

O romanu

Hope Anderson je na razpotju. Pri šestintridesetih letih je že šest let v zvezi z ortopedskim kirurgom. Nič ne kaže na poroko in pred kratkim so njenemu očetu odkrili nevarno bolezen, zato sklene, da bo teden v družinski koči na Sunset Beachu izkoristila za pripravo koče za prodajo in razmislek o težkih odločitvah glede prihodnosti.

Tru Walls ni bil še nikoli v Severni Karolini in na Sunset Beach ga prikliče pismo moškega, ki trdi, da je njegov oče. Vodnik po safariju, ki se je rodil in odrastel v Zimbabveju, upa, da bo razkril del skrivnosti o mladosti svoje mame in obudil spomine, ki so se ob njeni smrti izgubili. Ko se tujcema prekrižajo poti, je njuna povezanost tako napeta, kot je nerazložljiva … Toda v čarobnih dneh, ki sledijo, se morajo čustva, ki jih čutita drug do drugega, umakniti odločitvam, v katerih se družinske dolžnosti uničujoče pomerijo z osebno srečo.

"Ko ga je videla samega pri mizi, se ji je porajalo vprašanje, zakaj je prišel v Sunset Beach. Spraševala se je, kdo je tako pomemben, da je zaradi njega prišel tako daleč. Ravno takrat je razprl dlan v pozdrav. Oklevala je in pomislila, da ga mora vsaj pozdraviti, ter stopila do njegove mize. Ko se je bližala, je spet opazila oguljeno usnjeno zapestnico in srajco, ki je bila na vrhu odpeta. Zlahka si je predstavljala, kako gre prav v taki opravi v goščavo."

"Medtem ko sta klepetala, so se zvezde počasi narisale na nebo. Valovi so se lesketali v mesečini in veter se je rahlo okrepil ter nosil slankast vonj po morju. Da je čeden, ni bilo vprašanje, ampak za hip si je zlahka predstavljala, da je ta pogovor ob večerji le začetek življenja neskončnih pogovorov med njima."

Z vsakim dihom vas vsekakor ne bo pustila ravnodušnih, kakor smo pri mojstru romantičnih zgodb Nicholasu Sparksu že dobro vajeni. 

O avtorju

Nicholas Charles Sparks je bil rojen decembra 1965 in je ameriški pisatelj, scenarist in producent. Sparks se po dveh letih vrača z novo knjižno uspešnico, ki bo zagotovo ogrela srca bralcev po vsem svetu. 

Avtor je pri 28 letih v pičlih šestih mesecih napisal roman Beležnica in si z njo prislužil naslov najbolj priljubljnega pisca in svetovno slavo. Do zdaj je napisal je več kot 20 romanov, vsi so bili uvrščeni na najvišja mesta lestvice uspešnic New York Timesa, prevedeni so v več kot 50 jezikov in prodani v več kot 100 milijonih izvodov.

Nicholas Sparks z ženo Catherine in s petimi otroki živi v Severni Karolini. Že celo življenje je navdušen športnik, vsak dan teče, dviguje uteži in trenira tekvando. Na leto prebere 125 knjig.