Novak Djoković: 8 stvari, ki jih počne, da bi si okrepil imunski sistem

19. 3. 2020

Zaradi pandemije koronavirusa smo ljudje bolj pozorni na svoje zdravje in seveda na imunski sistem.

Kjer marsikje zaradi širjenja virusa vladajo posebni ukrepi, so se številni slavni in znani odločili, da prek svojih družbenih omrežij javnost opozarjajo o pomembnosti samoizolacije, discipline in - higiene.

Svetovno znani teniški zvezdnik Novak Djoković je med tistimi, ki je razkril, kako si pomaga krepiti svoj imunski sistem, da bi se - v primeru, da zboli - bolje spopadel z raznimi virusi, tudi s koronavirusom.

In kakšnih je njegovih 8 pravil?

1. Povečan vnos vitamina C in cinka

Na dan je priporočeno od 5 do 7 gramov vitamina C, lahko tudi do 10. Če dobite tekoči cink, je ta še najboljši. Če ga ne dobite, je dobro, da vzamete 3 do 4-krat večjo dozo v kapsulah od priporočene doze.

2. Vsak dan na prazen želodec spijte toplo vodo z limono in morsko soljo

Po želji lahko dodate še ingver in sveže metine lističe. Toplo vodo z limono spijte še nekajkrat čez dan, a najbolj je priporočljivo na prazen želodec.

3. Pijte čim več zelenih sokov in smutijev

Privoščite si take z zeleno lisnato zelenjavo (peteršilj, špinača ...). Zelena lisnata zelenjava ustvarja alkalno bazo v telesu, kar uničuje viruse, ki uspevajo v kislem okolju. Kislo okolje povzroča nezdrava hitra hrana, stres, skrbi, jeza, napitki z veliko sladkorja, mlečni izdelki in podobno.

4. Uživajte česen v kaši z medom in cimetom

Priporoča se tudi olje iz divjega origana, ingver, kajenska paprika. Koloidna srebrna voda je zelo učinkovita za imunost in boj proti strupom, ki jih imamo v telesu.

5. Vedno so dobrodošle razne vrste čajev in svežih rastlin

6. Določen del časa preživite v naravi

Parki, gozdovi, jezera, reke ... To je okolica, ki nas celi in napolni z organsko, življenjsko energijo. Ta pa je bistvenega pomena za življenje v zdravju, tako telesnem kot umskem.

7. Prakticirajte vaje zavestnega dihanja

Tako se namreč vzpostavljata čustvena in mentalna usklajenost ter mir, ki vam omogoča, da lažje prenašate skrbi, strahove in negotovost. Prav tako vam uravnovesi metabolizem, ki je ključen za optimalno zdravje.

8. Smejte se!

Uživajte v glasbi, ki vas napolni in osrečuje. Obkrožite se z ljudmi, ki jih imate radi. V njihovi prisotnosti boste čutili ljubezen in radost.


Priporočamo