Nove barbike s podobo deskarke Chloe Kim in Fride Kahlo

Nove barbike s podobo deskarke Chloe Kim in Fride Kahlo (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
8. 3. 2018

Ameriški proizvajalec igrač Mattel je pred mednarodnim dnevom žensk predstavil novo linijo punčk Barbie, ki je posvečena uspešnim ženskam, med katerimi so ameriška deskarka na snegu Chole Kim, avstralska okoljevarstvenica Bindi Irwin in mehiška slikarka Frida Kahlo.

Večina novih lutk je narejena po podobi živih žensk, kot so kitajska odbojkarica Hui Ruoqi, francoska kuharska mojstrica Helene Darroze in britanska boksarka Nicola Adams.

Serija "navdihujoče ženske" je posvečena slavnim zgodovinskim osebnostim, kot sta ameriška letalska pionirka Amelia Earhart in afriško-ameriška matematičarka Katherine Johnson.

Nove lutke kljub obrazom znanih osebnosti ohranjajo vitko postavo klasične barbike, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Barbie, ki je bila desetletja bela blondinka, je v zadnjih letih postala bolj raznolika, s čimer je Mattel poskušal povečati prodajo. Pred dvema letoma so predstavili različice v treh oblikah telesa - visoki, nizki in zaobljeni - ter sedmih različnih odtenkih barve kože.

oprah