Novi dnevnik prisrčnega junaka Hendrika Groena, ki bo ostal neupogljiv, dokler bo živ!

Novi dnevnik prisrčnega junaka Hendrika Groena, ki bo ostal neupogljiv, dokler bo živ! (foto: Hendrik Groen Facebook) Hendrik Groen Facebook
1. 10. 2017

Hendrik Goren je nazaj z novimi dogodivščinami. V njegovem dnevniku se tokrat piše leto 2015, star je 85 let, s svojim odnosom do življenja pa nam vsem skupaj sporoča, da se živi do konca.

»Po statističnih navedbah ima petinosemdesetletnik na ta zadnji dan v letu približno osemdeset odstotkov možnosti, da bo dočakal 31. december 2015. Za orientacijo sem vzel podatke nacionalnega kompasa za zdravje prebivalstva. Dal bom vse od sebe, ampak ne pritožujte se torej, če dnevnik, ki ga bom začel pisati jutri, ne bo dočakal konca leta. Možnosti so ena proti pet,« v svojem drugem skrivnem dnevniku, ki je pred dnevi izšel pri Mladinski knjigi, kar takoj zapiše Hendrik.

To je taista neposredna in pronicljiva duhovitost, zaradi katere smo ga vzljubili že z njegovim prvim dnevnikom. Navkljub starostnim križem in težavam se v duhu ne uklanja, misli na smrt, ki je lastna toliko njegovim vrstnikom, pa se posmehuje v brk. Je poosebljenje stanja duha, ki bi si ga vsak od nas lahko le želel, če bo kdaj imel to srečo, da pride v njegova leta.

Uspešnica vseh uspšenic!

Neznani nizozemski avtor, ki je dnevnik Hendrika Groena izdal pod taistim psevdonimom, je za natis Hendrikovega prvega skrivnega dnevnika iz leta 2014 prodal v kar 25 držav in z nizozemsko televizijo podpisal pogodbo za snemanje komične serije po knjižni predlogi. Hendrik Groen pa je medtem pričel živeti čisto svoje življenje: dobil je profil na Facebooku, njegov klub oboževalcev pa raste iz dneva v dan.

Naj vas v nadaljevanju navdušimo za branje z naslednjim odlomkom ...

hendrik

In pa, Hendrik Groen je tudi v 'resničnem' življenju zvest samemu sebi.

Z objavo spodnjega videa na svoji Facebook strani se je pred dnevi zavzel za tri simpatične starejše gospe (in gospode), ki so se postavile po robu lokalnim oblastem, ki želijo porušiti njihovo balinišče.

Priporočamo!

Hendrik groenPrav nadušen odziv je simpatičnega starostnika spodbudil k pisanju dnevniškega nadaljevanja.

  • Člani kluba Starine, ne pa crkovine v novem letu sklenejo, da ne bodo iskali le novih kulinaričnih in izletniških doživetij, temveč se bodo tudi družbeno angažirali. S premišljeno kampanjo bodo prevzeli odbor stanovalcev in se postavili po robu samovoljni direktorica doma ...

Hendrik z značilnim, na trenutke pikrim humorjem jemlje na muho sostanovalce, vodstvo, svoje prijatelje in starost na splošno, pri čemer ne prizanaša niti sebi.

Izšel je Skrivni dnevnik Hendrika Groena, starega 85 let - Do konca se živi! V kolikor bi radi videli, kaj vse je Hendrik ušpičil naslednje leto (in ali mu je dnevnik uspelo končati), poiščite nadaljevanje njegovega duhovitega, zabavnega in presunljivega pisanja v najbližji knjigarni ali knjižnici.

Ali, kot so zapisali v nizozemskem časniku Nederlands Dagblad:

  • "Zaradi Hendrika se bomo malo manj bali staranja."