Novi zvočni in ustvarjalni kompleti za mlade glasbenike in bodoče slikarje!

Novi zvočni in ustvarjalni kompleti za mlade glasbenike in bodoče slikarje! (foto: profimedia) profimedia
3. 9. 2019

Začetek šolskega leta so pri založbi Učila International pospremili z izdajo novih zvočnih in ustvarjalnih kompletov za najmlajše. In čeravno bodo po njih najraje posegali malčki, ki so svoje starejše brate in sestrice te dni že videli odhajati v tisto pravo, ’veliko’ šolo, bodo lične kartonke z glasbili in prstnimi barvami zagotovo zanimale tudi njihove starejše sorojence.

Otroci bodo s pomočjo glasbenih ustvarjalnih kompletov prvič prišli v stik s skoraj pravo kitaro in ksilofonom, se naučili znanih otroških pesmic in prvič prišli v stik s prav posebno barvno različico notnega črtovja, s pomočjo katerega bodo zlahka osvojili ne le melodijo v knjižico zbranih pesmic, temveč tudi logiko plesočih se glasbenih not.

kitaraMlade nadobudne glasbenike bosta za glasbo in glasbila zagotovo navdušila tako knjižici Moja prva kitara kot Moj prvi ksilofon.

MOJA PRVA KITARA

Malčki se bodo s knjigo Moja prva kitara s peresno lahkoto naučili tako peti kot igrati nekaj najljubših otroških pesmic.

Knjigica je opremljena s preprosto kitaro in štirimi melodijami, ki jih bodo znali sami zaigrati ob pritisku na pravi gumb. Tako bodo skozi igro spoznali čudoviti svet glasbe in preživeli številne urice ob prepevanju in igranju štirih v knjigo zajetih pesmic.

MOJ PRVI KSILOFON

Po istem principu je za malčke izdelana tudi knjiga Moj prvi ksilofon.

Tokrat se bodo malčki s pomočjo ksilofona in šestih melodij, ki jim bodo prek obarvanega notnega zapisa zlahka sledili, zaigrali sami s seboj ali s svojimi vrtniki.

Tudi ta knjigica je naravnost izvrsten pripomoček za malčkovo prvo spoznavanje s svetom glasbe.

ksilofon

Poleg knjižic Moja prva kitara in Moj prvi ksilofon pa gre starše nadobudnih ustvarjalcev opozoriti še na knjižico Slikanje s prsti.

SLIKANJE S PRSTI

Ustvarjalni komplet Slikanje s prsti je namreč kot nalašč za otroke, ki šele začenjajo risati.

Prinaša prijetne ilustracije in preprosto besedilo, ki otroka spodbuja k uporabi domišljije.

Priloženih je pet blazinic različnih barv, kamor lahko otroci namakajo prste ali štampiljke ter z njimi naredijo svoje prve umetnine.

slikanje