O šali iz filma Čudežna ženska, ki je do solz nasmejala milijone gledalk!

O šali iz filma Čudežna ženska, ki je do solz nasmejala milijone gledalk! (foto: profimedia) profimedia
12. 6. 2017

Če ste ženske in ste si že ogledale film Čudežna ženska, ste se gotovo do solz nasmejale najboljši šali iz filma, ki te dni polni kino dvorane po svetu. V mislih imamo seveda tisto o 'telesnih užitkih'.

Naj jo v nadaljevanju povzamemo:

Čudežna ženska: »Govoriš o reproduktivni biologiji? ... Ja, saj vem. Vse vem o tem.«

Pomočnik Steve: »O tem govorim, ja, in saj veš, tudi o tistih stvareh.«

Čudežna ženska: »Telesni užitki.«

Steve: »Pa ti veš ... kaj o tem?«

Čudežna ženska: »Prebrala sem vseh 12 knjig od Clio o telesnih užitkih.«

Steve: »Vseh 12, uf? Pa imaš kakšno s seboj?«

Čudežna ženska: »Ne bi ti bile všeč ... Njihovo osnovno sporočilo je, da so moški nujno potrebni za prokreacijo, ko pa govorimo o užitkih, so povsem pogrešljivi.«

Ker se na tem mestu v kinematografih tega sveta praviloma sliši veliko ženskega smeha, so pri Buzzfeedu raziskali: Kdo je Clio in za kakšne knjige gre.

In ugotovili:

  • 1. Clio je izmišljena oseba, zato boste serijo dvanajstih knjig o telesnih užitkih zaman iskali na Amazonu.
  • 2. Clio naj bi bila starodavna pisateljica in učenjakinja iz plemena Amazonk – žensk bojevnic, ki naj bi po grški mitologiji živele v Kapadokiji in bile potomke boga Aresa in nimfe Harmonije.
  • 3. In pa: če bi Clio v resnici obstajala, bi najverjetneje zares prišla do takšnega zaključka.

Obstoječe starodavne tekste o telesnih užitkih so namreč pisali praviloma moški, zato v skladu s takratno percepcijo žensk (ki so bile zreducirane zgolj na plodne maternice) v njih ni bilo kaj dosti omemb ženskega užitka. Še več. Zdi se, kot da jih slednji sploh ni zanimal. Zato pa je bil ženski užitek posredno vendarle že omenjen v pisanjih takratnih zdravnikov, ki se za razliko od 'poznavalcev užitka' niso slepili pred 'možnostjo ženskega erotičnega užitka brez moškega, naj si bo s pomočjo masturbacije ali pa seksa z drugo žensko'.

Pri Buzzfeedu so zato še sklenili, da bi Amazonka Clio (če bi zares obstajala) v svojih knjigah (če bi jih zares napisala) zato prav gotovo prišla do zaključkov iz uvodne šale. In že to (pa tudi v brk tisočletjem zanikanja pomena ženskega užitka s strani moških) je dovolj, da se lahko gledalke iz celega sveta upravičeno in iz vsega srca prešerno nasmejijo ob posrečeni šali iz filma Čudežna ženska.

P.S. Morda vas bo na tem mestu zanimalo tudi odgovor na vprašanje:

  • ali je Čudežna ženska biseksualka?

Priporočamo