Ob svetovnem dnevu piva v Laškem odprli escape room

Ob svetovnem dnevu piva v Laškem odprli escape room (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
4. 8. 2017

Ob svetovnem dnevu piva so danes v Laškem v stavbi, v kateri je bil pred skoraj 200 leti zvarjen prvi vrček piva, odprli t.i. escape room oz. pobeg iz sobe Pivovarjevo zlato.

Poleg raznolikih in zabavnih preizkušenj gre tokrat za sobo, ki igro nadgradi z zgodovino Laškega.

Obiskovalcem je na voljo pustolovska igra Unlock Laško. Gre za koncept igre na prostem, ki preko legende o Divjem Farovžu v igro vključi staro mestno jedro, so sporočili iz Stika Laško.

"Če je igra združena z navdušujočo zgodbo, povezano z lokalno zgodovino, igralci doma z navdušenjem razlagajo o doživetju. Tako postajajo ne le ambasadorji blagovne znamke, temveč ambasadorji in promotorji mesta - in to je odlična novica za slovenski turizem," so navedli.

Sicer pa je svetovni dan piva namenjen vsem ustvarjalcem piva, pivovarjem, ki ga varijo, hmeljarjem, lastnikom pivnic, barov, gostiln in restavracij, ki poskrbijo, da je na koncu ta najbolj priljubljena, nizkoalkoholna in več tisoč let stara pijača tudi primerno postrežena.

Po letu 2007 je prvi petek v avgustu namenjen pivu. Slovenec sicer povprečno letno popije 97,6 litra te pijače, Slovenija pa sodi med ene večjih pridelovalk hmelja, čeprav ne sodi med največje proizvajalke piva. Svetovni dan piva so začeli praznovati v kalifornijskem mestu Santa Cruz v ZDA. Od tam se je praznovanje v nekaj letih hitro razširilo po vsem svetu in vsako leto pri praznovanju tega dne sodeluje čedalje več držav. Svetovni dan piva se tako danes praznuje na šestih celinah, v več kot 50 državah sveta in v več kot 207 svetovnih mestih, kažejo podatki statističnega urada.