Obalna straža - nekoč in danes, od nadaljevanje do filmske uspešnice!

Obalna straža - nekoč in danes, od nadaljevanje do filmske uspešnice! (foto: Karantanija Cinemas) Karantanija Cinemas
16. 5. 2017

Kateri so glavni liki najbolj gledane TV serije vseh časov in kdo igralci, ki so jih upodobili v filmu.

Letos z nestrpnostjo ne pričakujemo le vročega poletja, ampak tudi akcijsko komedijo Obalna straža, ki v naše kinematografe prihaja prvi dan prvega poletnega meseca. Film, ki je zrasel na bogati zapuščini priljubljene televizijske serije iz 90. let, obljublja napet akcijski zaplet, vrsto komičnih vložkov, privlačna telesa v prepoznavnih rdečih kopalkah in seveda počasne posnetke, po katerih je bila serija še posebej znana.

V glavni vlogi slovitega Mitcha Buchannona bomo gledali priljubljenega Dwayna Johnsona, ki je komedijo tudi produciral. Ob tej priložnosti je povedal: "Izvirna serija je imela veliko dobrega. Zato smo nekatere temeljne lastnosti v filmu hoteli obdržati, hkrati pa povečati napetost. Kaskaderski prizori so zahtevnejši, akcija je bolj napeta, vendar se ne jemljemo tako resno, kot se je serija. Zelo smo se trudili najti pravo ravnotežje. Film je uradno sicer akcijski, ampak šale razumemo vsi. Zabavamo se. Smejemo se skupaj s filmom, ne pa filmu."

Čeprav sta v filmu njuni stari vlogi že zasedeni, se na kratko pojavita igralca Pamela Anderson in David Hasselhoff, ki ju je TV serija izstrelila med zvezde. Tudi ostali liki, ki so na televizijskih zaslonih gledalce navduševali med letoma 1989 in 2001, so dobili svoje mlajše različice.

KDO JE KDO?

  • Mitch Buchannon = David Hassefhoff / Dwayne Johnson

Poročnik Mitch Buchannon tako rekoč ponarodeli junak in največji frajer na plaži tudi v filmu svoje poslanstvo jemlje izjemno resno - ne samo kot vodja reševalcev, ampak tudi kot mentor svojim mlajšim kolegom, ki druščino reševalcev jemljejo kot svojo drugo družino. David Hasselhoff je v njegovi vlogi nastopil v vseh enajstih sezonah nadaljevanke in se marsikdaj znašel tudi v vlogi reševanja drugačnih ugank – na podobno misijo se v vlogi Mitcha v filmu podaja tudi Dwayne Johnson.

obalna

David Hasselhoff – starost: 64 let. V nadaljevanki je igral od svojega 37. do 49. leta. V Guinessovi knjigi rekordov je še vedno vpisan kot najbolj gledan moški na TV.

Dwayne Johnson – starost: 45 let. Znan tudi po svojem boksarskem vzdevku The Rock. Velja za enega najbolj uspešnih rokoborcev vseh časov. Njegov prepoznavni znak je tudi franšiza Hitri in drzni.

  • Matt Brody = David Charvet / Zac Effron

Matt Brody, ki ga je upobil francoski igralec David Charvet, je bil v TV seriji lomilec ženskih src, ki so ga po krivem obtožili spolnega nadlegovanja. Dvomljivi sloves ima njegov lik tudi na filmskih platnih – Zac Effron namreč igra padlega prvaka v plavanju in odbitnika treh olimpijskih kolajn, ki se znajde na napačni strani zakona. Obalni straži se pridruži, da bi popravil svoj (in njen) imidž.

obalna

David Chavet – starost: 44 let. V nadaljevanki je igral od svojega 20. do 23. leta. Spominjamo se ga še iz ene od uspešnih nadaljevank devetdesetih let Melrose place.

Zac Effron – starost: 29 let. Najbolj znan je po svojih vlogah v Srednješolskem mjuziklu in Sosedih 1 in 2. Kot otroku mu starši niso dovolili, da bi gledal Obalno stražo. Prvi del je bil na sporedu, ko je imel komaj dve leti.

  • C.J. Parker = Pamela Anderson / Kelly Rohrbach

C.J. Parker je v podobi Pamele Anderson v nadaljevanki zapeljevala od tretje do sedme sezone. Vmes se je v Mehiki poročila z rock pevcem in na koncu odprla svoj bar na Havajih. V filmu njen lik nadaljuje svoje poslanstvo in se enkrat celo sreča s pravo Pamelo Anderson.

obalna

Pamela Anderson – starost: 49 let. V nadaljevanki je igrala od svojega 25. do 30. leta. Obalna straža jo je izstrelila med zvezde in med seks ikone zadnjih desetletjih. Na naslovnici Playboya se je pojavila kar štirinajstkrat. Bila je tudi na zadnjem ameriškem Playboyu, ki je izšel januarja 2016.

Kelly Rohrbach – starost: 27 let. Kelly, ki je sicer tudi manekenka za kopalke, bomo, tako kot smo Pamelo, videli v številnih počasnih posnetkih. Sicer se igralka še dobro spominja, kako je sesala prst in kot otrok skupaj s sestro gledala Obalno stražo.

  • Summer Quinn = Nicole Eggert / Alexandra Daddario

Summer Quinn je bila ena najmlajših članic ekipe obalne straže in izkušena deskarka, v katero se v nadaljevanki zaljubi Matt Brody. Tudi v filmu se njuna zgodba nadaljuje.

obalna

Nicole Eggert – starost: 45 let. V nadaljevanki je igrala od svojega 20. do 22. leta. Vloga Summer je najodmevnejša v njeni karieri.

Alexandra Daddario – starost: 31 let. Nase je opozorila z vlogo v HBO-jevi nagrajeni nadaljevanki True Detective. Obalna straža je drugi film, v katerem bo igrala ob Dwayneu Johnsonu – prvič sta se skupaj pojavila v akcijski avanturi San Andreas. Alexandra je igrala njegovo hčerko.

  • Stephanie Holden = Alexandra Paul / Ilfenesh Hadera

Poročnica Stephanie Holden je desna roka Mitcha Buchannona – če on pooseblja drugega očeta reševalcev, je ona njihova druga mama. V nadaljevanki sta bila par, naklonjenosti drug drugemu pa ne skrivata niti v filmu.

obalna

Alexandra Paul – starost: 53 let. V nadaljevanki je igrala od svojega 29. do 34. leta. Še danes je navdušena športnica, predvsem plavalka in tekačica.

Ilfenesh Hadera – starost: 31 let. Vloga Stephanie Holden je največja v njeni igralski karieri. Sicer večinoma igra v televizijskih serijah kot so The Blacklist, Oldboy in Show me a Hero.

  • Priyanka Chopra = Victoria Leeds

Lik Victorie Leeds je eden tistih, ki ne izhajajo iz nadaljevanke in jih je režiser filma Seth Gordon uvedel na novo. Victoria je lepa lastnica razvpitega lokala na plaži, hkrati pa vodi kriminalno združbo, ki se ukvarja s preprodajanjem mamil. Vloga je bila najprej napisana za moškega, vendar so se na koncu odločili, da izberejo žensko.

Priyanka Chopra – starost: 34 let. Vloga glavne negativke filma Obalna straža Victorie Leeds je prva holivudska vloga indijske zvezdnice, ki je poznana tudi po tem, da je bila leta 2000 miss sveta.

V naših kinematografih se bomo z OBALNO STRAŽO smejali od 1. junija.

O ZGODBI:

  • V filmu sledimo reševalcu iz vode Mitchu Buchannonu, ki s pomočjo novih rekrutov z Mattom Brodyjem na čelu, ugotovi, da se v zalivu dogajajo nenavadne stvari. Skrivnostni dogodek v popularnem lokalnem klubu je povod, da odkrijejo kriminalno združbo, ki se ukvarja s preprodajo nove droge.

IGRALSKA ZASEDBA:

  • Dwayne Johnson, Zac Efron, Priyanka Chopra, Alexandra Daddario, Jon Bass, Kelly Rohrbach, Ilfenesh Hadera, Pamela Anderson in David Hasselhoff

REŽIJA: Seth Gordon

SCENARIJ: Damian Shannon & Mark Swift

PRODUCENTI: Michael Berk, Gregory J. Bonann, Beau Flynn, Dwayne Johnson, Tom Pollock, Ivan Reitman, Douglas Schwartz, Hiram Garcia

IZVRŠNI PRODUCENTI: Ali Bell, Michele Berk, David Ellison, Dany Garcia, Dana Goldberg, Don Granger, Joe Medjuck, Mary Rohlich, Louise Rosner

ŽANR: akcijska komedija