Obamov odziv na napad po shodu v Virginiji postal najbolj priljubljen tvit

Obamov odziv na napad po shodu v Virginiji postal najbolj priljubljen tvit (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
16. 8. 2017

Odziv nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obame na napad po shodu skrajnih desničarjev v ameriški zvezni državi Virginija, ki ga je objavil na svojem profilu na Twitterju, je postal najbolj priljubljen tvit vseh časov. Njegovo objavo je namreč "všečkalo" več kot tri milijone uporabnikov družbenega omrežja.

"Nihče se ne rodi s sovraštvom do druge osebe zaradi barve njegove kože ali njegovega porekla ali njegove vere," je nekdanji predsednik ZDA v soboto zapisal na Twitterju. Sporočilo je objavil po tem, ko je voznik zapeljal v množico protirasističnih protestnikov, ki so nasprotovali shodu skrajnih desničarjev, in ubil 32-letno žensko, več ljudi pa je bilo ranjenih.

S tem je glede na uradni Twitterjev profil Obamov odziv postal najbolj priljubljen tvit do sedaj. Več kot trije milijoni uporabnikov tega omrežja so objavo "všečkali", poleg tega jo je na svojih profilih delilo 1,3 milijona uporabnikov.

Z besedami v sporočilu je sicer citiral nekdanjega predsednika Južne Afrike Nelsona Mandelo, ki ga je Obama imenoval za "osebnega junaka". Ob sporočilu pa je objavil tudi fotografijo otrok, ki slonijo na okenski polici, Obama pa jih pozdravlja.

Temu tvitu sta nato sledila še dva, prav tako citata iz avtobiografije Mandele z naslovom Dolga pot do svobode. "Ljudje se morajo naučiti sovražiti in če se lahko naučijo sovražiti, jih je mogoče naučiti ljubiti," je zapisal Obama. "Ljubezen je človekovemu srcu naravnejša kot njegovo nasprotje," se je na nasilje v Charlottesvillu še odzval bivši predsednik.

Odziv sedanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa na dogodke v Virginiji, ko je enačil strani v Charlottesvillu, je sprožil številne kritike. Predsednika so hvalili le neonacisti in rasisti.

Priporočamo