Obeta se dokumentarni film o Natalie Wood

Obeta se dokumentarni film o Natalie Wood (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
14. 12. 2018

Televizijska mreža HBO je naznanila, da pripravlja dokumentarni film o življenju in delu Natalie Wood, ameriške igralke, ki se je v spomin vtisnila z vlogami v filmih Upornik brez razloga (1956), Razkošje v travi (1962) in Ljubezen s popolnim tujcem (1964). Na ogled bo predvidoma leta 2020.

Zgodbo o leta 1981 umrli igralki bo film z naslovom Natalie Wood: What remains behind raziskal s perspektive njene hčere Natashe Gregson Wagner in njenih najbližjih oz. tistih, ki so jo najbolje poznali, piše portal Deadline.

Dokumentarec bo prikazal še nikoli prej videne doma narejene posnetke, fotografije, dnevnike, pisma in artefakte, ter izpeljal intimne pogovore z njenimi prijatelji, družino, soigralci in kolegi. Ponovno bo preučil njene osebne in profesionalne zmage in izzive, ki so bili velikokrat zasečeni zaradi njene tragične smrti, ko je imela Natasha le 11 let.

Film nastaja pod okriljem Amblin Television, producenta sta Natasha Gregson Wagner in Manoah Bowman, režiral ga bo Laurent Bouzereau, ki se podpisuje pod Netflixov dokumentarno mini serijo Five Came Back. "Veselim se sodelovanja z družbo HBO, Amblin Television in našim režiserjem Laurentom Bouzereaujem, da bomo ustvarili portret ženske, ki je bila igralka, legenda in nenazadnje moja mati," je dejala Natasha Gregson Wagner.

Natalie Wood se je iz ene najbolj priljubljenih otroških filmskih zvezdnic razvila v raznovrstno karakterno igralko, enako uspešno v komedijah kot v psihološko zahtevnih vlogah. Še preden je dopolnila 25 let, je bila trikrat nominirana za oskarja - za stransko vlogo v Uporniku brez razloga, v katerem je zaigrala ob Jamesu Deanu, ter za najboljšo igralko v filmih Razkošje v travi in Ljubezen s popolnim tujcem.

Med njenimi pomembnejšimi filmi so Mačka na vroči pločevinasti strehi (1958), Zgodba z zahodne strani (1961) in Največja dirka okoli sveta (1965).

Njena smrt še vedno buri duhove. Igralka je v 44. letu starosti utonila 29. novembra 1981 v bližini otoka Santa Catalina v Kaliforniji, medtem ko je bila s soprogom Robertom Wagnerjem in igralskim kolegom Christopherjem Walkenom na izletu z jahto.