Googlova pametna očala so že nekaj časa v prodaji

Googlova pametna očala so že nekaj časa v prodaji (foto: profimedia) profimedia
15. 2. 2015

Tehnologija, ki jo uporabljajo Googlova pametna očala, bo zanesljivo spremenila naš pogled na svet in vplivala na naše navade

Novost, ki smo jo še lansko leto najbolj vneto pričakovali, so seveda Googlova pametna očala.

Tolikšno radovednost so zbujale napovedi o zmožnostih novega izuma. Ko si jih nataknemo na nos, namreč obogatimo pogled z dodatnimi informacijami in številnimi drugimi možnostmi.

Googlova očala so začeli preizkušati aprila leta 2013 in končno so prispela do nas! Očala so pravzaprav prenosni računalnik, ki ga poganja operacijski sistem Android, vgrajen v tanek okvir. Spadajo med nekaj izdelkov, ki uvajajo novo dobo obogatene resničnosti in s tem spreminjajo naš standardni pogled na svet okoli nas.

Skozi Googlova očala sprejemamo informacije iz okolice. Pa ne samo to! Očala so lahko tudi video rekorder, kamera, mobilnik in računalnik − vse v enem! Na voljo imamo cel kup ukazov (glasovnih ali prek zaslona na dotik), z očali lahko fotografiramo, telefoniramo, brskamo po internetu ali pa celo snemamo svojo vsakodnevno dejavnost. In vse to lahko počnemo brez uporabe rok.

Očala so zdaj že nekaj časa v prodaji, ali bodo sprožila revolucijo v komuniciranju, pa bo pokazal čas.