Obnovljena ambulanta Diagnostičnega centra Bled v Kostanjevici na Krki

Dolenjska enota Diagnostičnega centra Bled v Kostanjevici na Krki deluje tudi ob vikendih. (foto: Stane Jeršič) Stane Jeršič
25. 5. 2016 | Promocijsko sporočilo

Ena izmed ključnih funkcij Diagnostičnega centra Bled je preventivno opozarjanje na pomen preventivnih zdravstvenih pregledov, ki omogočajo pravočasno odkrivanje nevarnih bolezni. Poleg Bleda imajo ambulante še v Ljubljani in Kostanjevici na Krki, ki je bila pred kratkim deležna tudi večje obnove. Posebnost dolenjske enote je, da obratujejo tudi ob vikendih, saj je takrat največ zanimanja, ljudje pa imajo ob koncu tedna na voljo tudi več časa.

Ambulanto v Kostanjevici na Krki je leta 2000 ustanovil domačin, doktor Milan Gorenšek, saj so se nanj obračali krajani, ki so želeli na specialistični pregled, v bližini pa te možnosti ni bilo.

Dolenjska enota ima dve specialistični ambulanti, in sicer za gastroenterologijo in urologijo. Specialistična ambulanta za gastroenterologijo je odprta ob petkih od 12. do 20. ure in ob sobotah od 7. do 15. ure. Izvajajo tudi dihalne teste, in sicer vsak ponedeljek od 7. do 14. ure. Specialistična ambulanta za urologijo deluje dvakrat na mesec.

V Diagnostičnem centru Bled obravnavajo približno 30.000 pacientov na leto, kar jih uvršča v sam vrh med zasebnimi zdravstvenimi ustanovami v Sloveniji.

Diagnostični center Bled je prvi zasebni diagnostični center v Sloveniji z več kot 20-letno tradicijo. Sodobno opremljena zdravstvena ustanova deluje na treh lokacijah: na Bledu, v Ljubljani in Kostanjevici. Zaposlujejo izkušene vrhunske strokovnjake, ki se nenehno izobražujejo. Glavne specialistične ambulante so gastroenterologija, kardiologija in urologija, poleg tega imajo še ambulante za alergologijo, ortopedijo, tireologijo, ginekologijo, zdaj tudi dermatologijo. Opravljajo ultrazvočne in rentgenske preiskave ter zdravljenja, imajo sodobno opremljen histopatološki in biokemični laboratorij ter lekarno. Diagnostični center Bled je prvi v Sloveniji že pred leti začel ponujati managerske preglede in v preventivnih programih nudi zbir različnih, za preventivo pomembnih preiskav.