Očala boste najbolj enostavno očistili, če boste storili tole in vse imate že doma

31. 5. 2023
Deli
Očala boste najbolj enostavno očistili, če boste storili tole in vse imate že doma (foto: Profimedia)
Profimedia

Ste tudi vi vedno v dilemi, kako očistiti očala? Mi vam dajemo v razmislek preprost način, ki vam ne bo vzel veliko časa in ga imate prav vedno pri roki.

Očala boste najbolj enostavno očistili, če boste upoštevali naslednje korake:

  • Izperite očala pod tekočo toplo vodo: Začnite z izpiranjem očal pod tekočo toplo vodo. To bo pomagalo odstraniti grob prah, umazanijo ali sledi olja s stekel, ki se nabirajo na steklu, ko se očal dotikamo ali pa jih dajemo v lase.
  • Nanesite blago milo: Nanesite majhno količino blagega tekočega mila na konice prstov. Uporabite milo, ki ne vsebuje agresivnih kemikalij ali abrazivnih delcev. S tem se boste izognili poškodbam površine očal. Naj bo milo čim bolj naravno in takšno, da z njim lahko čisto nežno drsite po površini stekl.
  • Nežno "masirajte" očala: Nežno masirajte očala s prsti, tako da krožno premikate po celotni površini stekel, okvirjev in nosnih blazinic. Bodite previdni, da ne pritiskate premočno, saj bi tako lahko prišlo do poškodbe stekl in okvirjev, kar pa si vsekakor ne želite, kajne.
  • Izperite očala s čisto vodo: Temeljito izperite očala pod tekočo toplo vodo, da odstranite milnico in ostanke umazanije. Prepričajte se, da ste očistili vse milo s površine očal, saj bi se morebitni ostanki mila pokazali takrat, ko bi jih obrisali s krpo in se razmazali po površini stekl in s tem bi si nakopali še dodatno delo.
  • Nežno osušite očala s čisto mikrovlakneno krpo: Očala posušite s čisto mikrovlakneno krpo. Ta krpa je mehka in ne povzroča prask. Nežno obrišite očala, da odstranite morebitne sledi vode ali vlage in že imate povsem sveža in čista očala.
  • Uporabite posebno čistilno razpršilo (neobvezno): Če želite še dodatno osvežiti in očistiti očala, lahko uporabite posebno čistilno razpršilo za očala. Razpršite majhno količino na površino stekel in nato očistite s čisto mikrovlakneno krpo.

S temi koraki boste enostavno očistili očala in ohranili jasen pogled brez motečih madežev ali prahu. Ne pozabite redno čistiti očal, da ohranite njihovo kakovost in učinkovitost.

Preberite še: Darja Zgonc ga redko pokaže, to je njen lepi srčni izbranec, s katerim se rada sprehajata na Obali!

Morda vas zanima tudi spodnji podcast s Katarino Čas:

Igralka Katarina Čas in voditelj Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha, katerega namen je, da spoznavamo sijajne zgodbe ljudi, ki nas navdihujejo, pogovarjata o uspehih v filmski industriji, o srečanju z Leonardom DiCapriem in o igralkinem nesojenem prizoru z DiCapriem, zaradi katerega je skoraj zavrnila vlogo. "V filmih je toliko navdihujočih stvari za moje delo in življenje, da si brez tega, kar vi (igralci) počnete, ne znam predstavljati pravzaprav enega uspešnega, lepega, navdihujočega življenja," meni nekdanji predsednik države Pahor, ki je v goste povabil Katarino Čas, za katero je v tekmi za predsedniški stolček leta 2012 dejal, da je zanj najbolj seksi Slovenka.