Oče Mateja Periša povsem zlomljen: To je najhujši dan v mojem življenju, zrušil se mi je svet

Oče Mateja Periša povsem zlomljen: To je najhujši dan v mojem življenju, zrušil se mi je svet (foto: Goran Srdanov/Nova.rs/MUP Hrvatska) Goran Srdanov/Nova.rs/MUP Hrvatska
20. 5. 2022

Po dolgem iskanju so v sredo v Donavi v bližini Beograda le našli pogrešanega Splitčana Mateja Perišo, kar je potrdila tudi DNK analiza, oče Nenad Periš pa iskreno priznava, da se mu je po takšni novici zrušil svet.

Splitčana Mateja Perišo so iskali vse od novega leta, ko se je s prijatelji odpravil na praznovanje v Beograd, v noči izginotja pa je bil v klubu Gotik, ki se nahaja blizu reke Save.

Po do sedaj zbranih informacijah je bil tam nekje do druge ure, potem pa je iz do zdaj neznanega razloga zapustil klub. Kam se je kasneje odpravil in s kom je bil ni znano, so pa posnetki nadzornih kamer pokazali, da je tekel po ulicah Beograda.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Quicknews (@quicknews.rs)

V sredo zjutraj se je iskanje končalo, ko ga je v Donavi našel kapitan ladje Milovan Zelenović, svojci umrlega pa se s to tragično novico zelo težko soočajo.

"To je najhujši dan v mojem življenju, saj sem imel vseskozi upanje, da bo drugače. Zjutraj sem bil v MUP Srbije, kjer so bili tudi predstavniki MUP Hrvaške, kjer so mi potrdili, da gre na žalost za telo mojega sina. Zrušil se mi je svet. To je konec za mene in Mateja tukaj v Beogradu in zdaj se bo moj sin vrnil domov v njegov Split," je v joku za srbske medije povedal neutolažljivi Nenad Periša.

"V vsem tem času si nisem želel priznati, da bi se kaj takšnega lahko zgodilo, a nekje v globini duše se človek vseeno nekako poskuša pripraviti na takšen tragičen scenarij. A res je, da človeka na takšno novico prav nič ne more pripraviti," je bil skrušen oče pokojnega Mateja.

Družina si zdaj od vsega najbolj želi miru in tega, da bi medijski pritisk na družino nekoliko popustil, saj oče priznava, da zaradi nenehnega zvonjenja telefona vse skupaj postaja še hujši pekel.