Od Pahorja in Murkota do Pirellija in Kelly Brook!

12. 12. 2014

Zadnji tedni decembra nam vsako leto postrežejo z lepimi in neredko seksi koledarji, vse pogosteje pa se med njimi znajdejo tudi tako ali drugače nenavadni, duhoviti in domiselni primerki. V kolikor še niste našli svojega najljubšega, ki bi ga z veseljem obesili na eno od sten svojega doma, vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj odmevnejših idej za stenski koledar v zadnjih mesecih in letih.

Potem ko te dni v Sloveniji burita duhove koledarja z Borutom Pahorjem in Damjanom Murkom, smo malce pobrskali po foto-arhivih in našli nekaj zanimivih primerkov podobnih koledarjev, ki so v zadnjih nekaj mesecih izšli po svetu.

'Posnemovalcev' ideje slavnih Deklet s koledarja, po katerih resnični zgodbi iz leta 1999 je bil posnet tudi film, zagotovo ne manjka. Naj vas najprej spomnimo, da se je leta 1999 ducat starejših ženskih golih slikalo za dobrodelni koledar, a medtem ko so upale, da bodo prodale vsaj toliko koledarjev, da bodo lahko kupile kavč za čakalnico v bolnišnici, se je nepričakovano zgodilo nekaj neverjetnega. Ne le, da se je koledar veliko bolje prodajal (nazadnje so prodale kar 800.000 izvodov), temveč so praktično čez noč postale tudi slavne. Za raziskave levkemije se je tako nabralo za dva milijona funtov (kar je tudi dobrih 2,2 milijona evrov) 'divanov in zof'.

Zadnjih nekaj let podobnih dobrodelnih projektov ne manjka - ne doma in ne v tujini. Pri nas so med najbolj aktivnimi na tem področju prav gasilci in gasilke, pa tudi športniki.

P.S. Koledar Boruta Krajnca, ki je leta 2012 spremljal Boruta Pahorja ob njegovih dejavnostih pri projektu Skupaj – spodbujajmo drug drugega, si lahko ogledate (in ga za 14 evrov tudi kupite) na naslednji spletni povezavi: Borut Krajnc - koledar z Borutom Pahorjem, medtem ko je kar nekaj 'mesecev' svojega novega koledarja na omrežju Facebook objavil tudi Damjan Murko.