Priprava te sladice, ki očara tudi s svojim videzom, ne samo z okusom, je hitra in preprosta, primerna za popolne kuharske začetnike.
Če ste med tistimi, ki bi si poleti radi privoščili kakšno sladico, ki osveži (razen sladoleda), vas bo zagotovo očarala zelo priljubljena sladica. Čeprav je morda na prvi pogled videti, da je priprava zapletena, je ravno nasprotno. Potrebujete le malce volje in prave sestavine - in odlično vam bo uspela.
Preberite še: To so hitri proteinski zajtrki, ki vam ne bodo vzeli veliko časa in vas nasitili vse do poznega kosila
Sestavine (za 5 večjih kozarcev)
- 200 g zdrobljenih piškotov
- 80 g stopljenega masla
- 250 g zmehčanega kremnega sira
- 100 g bele čokolade
- kozarček sladke smetane za stepanje
- 1 žlička želatine v prahu
- 1,5 žlica vrele vode
- 300 g zamrznjenih malin
Priprava:
Zdrobljene piškote zmešajte s stopljenim maslom in dobljeno maso naložite na dno kozarcev. Postavite jih v hladilnik, da se masa strdi. Nato stopite kremni sir in belo čokolado v posodi nad vrelo vodo. Ko se sestavine stopijo, pustite, da se masa malce ohladi.
Nato želatino zmešajte z vrelo vodo in pustite ob strani, da se stopi. Zmiksajte še smetano, da postane čvrsta. Stopljeno želatino zmešajte s kremnim sirom in stopljeno čokolado, nato pa dodajte še stepeno smetano. Odmrznjene maline spasirajte, da dobite pire, zdaj pa je že vse pripravljeno na nalaganje v kozarce.
Z žlico najprej naložite maso iz kremnega sira in čokolade, to pa prelijte s pirejem iz malin. Ko končate, dajte kozarce za dve uri v hladilnik, da se sladica lepo strdi. Lahko jo še okrasite s čokoladnimi mrvicami, lističi mete ... Po želji.
Poglejte si še: Blaž Švab in Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha pogovarjata o tem, da imamo kot družba veliko težav z izražanjem čustev, o fenomenu Noč Modrijanov in ohranjanju skromnosti.
Novo na Metroplay: Maja Keuc iskreno o življenju na Švedskem in kaj jo je pripeljalo nazaj