Oglejte si napovednik za nov slovenski film Pot v raj

Ajda Smrekar in Klemen Janežič (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
19. 8. 2014

V kinematografe prihaja nov slovenski celovečerni film Pot v raj v režiji Blaža Završnika. V romantičnem road movieju sta glavni vlogi odigrala nadarjena Ajda Smrekar in Klemen Janežič.

Film Pot v raj se je snemal poleti 2013, zgodba pa gre nekako takole:

Žak (Klemen Janežič), mlad fant, se po smrti svoji staršev odpravi na jadrnico v iskanju miru in spominov, a pot mu prekriža Lučka (Ajda Smrekar). Pretirano zgovorna punca se mu prilepi za hrbet in mu sledi vse do jadrnice v marini. Prepriča ga, da jo vzame s sabo na krov in na jadranju po Jadranu se izkaže, da sta drug drugemu najboljše zdravilo za usodi, ki ju prestajata.

Film bo prvič na ogled 10. septembra 2014, in sicer na otvoritvenem večeru 17. Festivala slovenskega filma v Portorožu.

Vabljeni k ogledu napovednika:

Pa še nekaj zanimivosti ... 

Zaradi 'majhnosti' prostora so kadre na jadrnici snemali zgolj štirje: glavna igralca (Ajda Smrekar, Klemen Janežič) ter režiser Blaž Završnik in direktor fotografije Lev Predan Kowarski. Oba igralca, režiser in direktor fotografije so uspeli v minimalni zasedbi posneti kadre, ki so dovršeni in vzbujajo občutek, da so bili posneti z velikimi produkcijskimi stroški.

Za ekipo, ki je ustvarjala film, je Pot v raj prvi igrani celovečerec. Režiser Blaž Završnik je bil že nagrajen z Vesno za najboljši kratki film Nad mestom se dani. Ajda Smrekar končuje študij igre in je del igralskega ansambla Mestnega gledališča Ljubljanskega. Klemen Janežič je redno zaseden v ljubljanski Drami. V produkcijski ekipi Sever&Sever pa jedro predstavljajo Nina Bučuk, Nina Jeglič in Jani Sever, nekdanji odgovorni urednik Mladine, ki so začeli svojo produkcijsko pot na multimedijskem portalu Vest, za sabo pa imajo že več uspešnih dokumentarcev in kratkih filmov.

Direktor fotografije Lev Predan Kowarski končuje podiplomski študij kamere v Lodzu. Pomočnik režije Niko Vodošek je slovenski javnosti znan po režiji videospotov Klemna Slakonje. Montažer Andrej Nagode pa velja za enega najbolj talentiranih mladih montažerjev.

Glasbo za film Pot v raj sta napisala Andi Koglot in Laren Polič Zdravič. V filmu se pojavita tudi dve skladbi: Nov planet, ki jo poje Klemen Janežič in Morsko dekle z vokalom Lene Hribar. Poleg dveh skladateljev so pri instrumentaciji in besedilih sodelovali še Andraž Polič, Blaž Celarec in Jelena Ždrale.