Okrnjena karavana športnikov na zimskih olimpijskih igrah

Okrnjena karavana športnikov na zimskih olimpijskih igrah (foto: Miloš Ojdanič) Miloš Ojdanič
Vir: Lady
17. 11. 2017

Letošnja zimska sezona bo za naše smučarje, skakalce, biatlonce, smučarje tekače in deskarje še posebno pestra in zanimiva, saj so pred njimi februarja 2018 olimpijske igre v Pjongčangu v Južni Koreji. Vsak športnik ve, kaj pomeni, da so olimpijske igre samo enkrat na štiri leta, in kako pomembno je, da se ti na tisti dan vse 'poklopi'. Leta treningov in številnih odrekanj te lahko postavijo na vrh sveta, že z najmanjšo napako pa lahko dolgoletne sanje splavajo po vodi.

Tako se je zgodilo naši smučarki Ilki Štuhec, ki si je poškodovala sprednje križne vezi levega kolena na treningu slaloma. Operacija je bila sicer uspešna in je potekala brez zapletov, vsaj tako sta ji zagotovila zdravnik in kineziologinja, ki sta prisostvovala posegu. Po operaciji je sporočila, da koleno že poskuša razgibavati. Žal pa bo za vrnitev na tekmovalno raven potrebovala šest mesecev, še dodatne tri mesece, da bi prišla v vrhunsko formo, v kakršni je bila lani, ko je postala svetovna prvakinja v smuku.

"Moja sezona se je končala, preden se je sploh začela," je povedala na novinarski konferenci v Baslu. Tako pa so se zanjo končale sanje o obisku olimpijskih iger. "Zelo sem razočarana, da bom izpustila olimpijsko sezono, ampak zdaj je, kar je. Treba se je s tem spopasti, postaviti nove cilje in jih doseči," je dejala Štajerka. Ilka je sicer že prestala pet operacij na desnem kolenu in je vedno popolnoma okrevala, tako da ji strokovnjaki napovedujejo vrnitev na snežne strmine, vendar pa je letošnje tekmovalne sezone zanjo žal konec, izpustiti bo morala tudi olimpijskih igre v Južni Koreji.

Okrnjena kara vana športnikov na zimskih olimpijskih ig rah

Na TV se je zima že začela

Pravice za prenos zimskih olimpijskih iger ima RTV Slovenija, ki ima tudi pravice za prenos vseh športnih disciplin, ki spadajo pod Mednarodno smučarsko organizacijo. To so alpsko smučanje, tek na smučeh, smučarski skoki, nordijska kombinacija, deskanje na snegu in smučanje v prostem slogu. V letošnji sezoni bodo tako lahko gledalci, poslušalci in spletni uporabniki RTV Slovenija spremljali približno 180 tekem svetovnega pokala na vseh programskih platformah RTV Slovenija. Ravno zaradi obilice tekem in številnih športov so na RTV Slovenija v svoje prostore povabili zimske športnike, da z njimi posnamejo televizijski napovednik, ki bo vabil ljudi k ogledu in navijanju za naše zimske junake. Prišli so Ilka Štuhec, ki je bila takrat še nepoškodovana, Filip Flisar, Žan Košir, Vesna Fabjan, Jakov Fak, Teja Gregorin, Ana Drev, Domen Prevc in številni drugi. V kolegialnem duhu so za potrebe TV-napovednika navijali drug za drugega ter se ob tem izkazali ne samo za dobre prijatelje, temveč tudi za odlične igralce.

Besedilo: Eva Jandl // Foto: Miloš Ojdanič, Igor Zaplatil

Priporočamo