Olimpijske kolajne iz Ria razpadajo, Žbogar upa, da je njegova cela!

Olimpijske kolajne iz Ria razpadajo, Žbogar upa, da je njegova cela! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
20. 5. 2017

Številne olimpijske kolajne, ki so jih najuspešnejši športniki osvojili na lanskih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, že razpadajo. Organizatorji poletnih iger 2016, ki so med najboljše razdelili 2021 kolajn, so danes zato že sporočili, da bodo vse poškodovane oziroma razpadle kolajne športnikom zamenjali.

"Vidimo, da je šest do sedem odstotkov kolajn poškodovanih in zdi se, da razpadajo zaradi prevelike razlike v temperaturi," je dejal tiskovni predstavnik iger v Riu, Mario Andrada, in dodal, da skupaj z Mednarodnim olimpijskim komitejem že pripravljajo sistem, po katerem bodo poškodovana odličja zamenjali. Andrada je razkril še, da gre večinoma za težavo pri srebrnih medaljah in da izdelovalci že kujejo nove.

Od Slovencev sta se lani s srebrom okitila jadralec Vasilij Žbogar, ki je v Riu osvojil svojo že tretjo kolajno na OI, ter kajakaš Peter Kauzer.

Žbogar je ob novici povedal, da svojega odličja že lep čas ni pogledal, a da vseeno upa, da je kolajna ostala cela. "Za zdaj nisem opazil, da bi bilo z njo kaj narobe. Je pa res, da bi bilo lepo, da bi ostala takšna, kot mora biti. Vsekakor pa bom zdaj preveril, če je vse v redu," je priznal 41-letni jadralec, ki se je razveselil tudi novice, da bo v primeru kakršne koli poškodbe prejel novo kolajno.

Tudi Kauzer je sporočil, da o tem ne ve ničesar, da pa bo za vsak primer le preveril, če je odličje še nepoškodovano.

Odličja za Rio 2016 so izdelana iz recikliranih materialov. Večinoma so postala obarvana, nastali so madeži, ali pa so prav razpadla. "Poškodovane medalje bomo ali popravili ali zamenjali," je zatrdil Andrada.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri