"On je skopuški, jaz pa ne šparam na sebi. Kako naprej?" Magdalena odgovarja!

"On je skopuški, jaz pa ne šparam na sebi. Kako naprej?" Magdalena odgovarja! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
20. 12. 2017

Dolga leta sem bila samska, nato sem ga pred letom dni spoznala. Začela sva razmerje, na začetku je bil fantastičen, čeprav zdaj že malce mislim, da je bil to le moj občutek, saj sem močno hrepenela po ljubezenskem razmerju in toplini in on mi je to takrat dajal. Oba imava službi s povprečnim zaslužkom in svoje stroške seveda krijeva sama, saj ne živiva skupaj. Ko mu predlagam, da kam greva, sitnari, kako je bencin drag. Večerja ali kosilo v restavraciji je zanj čista potrata. Pred nekaj časa me je celo opozoril, ali se zavedam, koliko denarja porabim za kavice s prijatelji. Skratka, on je iz družine, ki samo 'špara' in ne živi sproščenega življenja, vsi ti vzorci so očitno preneseni tudi na njegovo razmišljanje. Sama sem oseba, ki je finančno odgovorna, vendar si rada v življenju tudi kaj privoščim. Pred kratkim je predlagal skupno življenje, pri njem v njihovi hiši. Ustrašila sem se in tja si ne želim, saj se bojim, da bi se morala popolnoma prilagoditi, kar je z mojim življenjskim slogom nemogoče. Če bo ostal takšen, to ni ljubezen, ki si jo želim. Kaj naj storim?

Manca

Spoštovana Manca, vaša težava je vse bolj pogosta, saj se ljudje močno razlikujemo, tudi ko gre za finance. Res je, da o vseh teh zadevah na začetku razmerja niste razmišljali, kar je povsem normalno, saj ste takrat uživali v fazi zaljubljenosti, ki vam je godila. Zdaj sta skupaj že nekaj časa in oba se vse bolj kažeta v svoji pravi luči, pravi značaj stopa na plan in ta njegov karakter vam nikakor ni všeč, saj ste v življenju svobodni in si ne postavljate drastičnim mej, kot jih je začel postavljati on.

Če spregovoriva o skupnem življenju, vas je verjetno strah, saj že vnaprej vidite njegovo kompliciranje in skopuštvo. Motijo vas njegove pripombe, ob njem niste več srečni, zadovoljni in sproščeni. Torej je prišlo v odnosu do določenih preobrazb. Oseba, ki se vam je zdela najboljša in najbolj primerna, izgublja vso svojo veličastnost v vaših očeh, saj vam s svojimi pravili, principi in nerganjem ruši vaš notranji mir. Mislim, da ste si na vprašanje deloma odgovorili že sama, ne čutite več tega, kar ste čutili, in ne vidite več prave, lepe skupne prihodnosti. Nikar ne imejte občutka, da se vam on smili ali da ga boste preveč prizadeli, čas je, da poskrbite zase. Razložite mu, kaj je za vas v življenju pomembno, in poskušajte umirjeno povedati, da si takšnega življenja resnično niste predstavljali ter da radi greste na kakšno kavico, izlet, po nakupih. Morda mu predlagajte še zadnjo možnost, da vas poskuša manj obremenjevati, vendar dvomim, da bo zmogel. V tem primeru prihaja čas za novo pot in nove dogodivščine.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana d.o.o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na lady@adriamedia.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.