#Ostanidoma in vsak dan ob devetih poslušaj pravljice, ki jih bere Desa Muck, navdušeni boste

20. 3. 2020
Deli
#Ostanidoma in vsak dan ob devetih poslušaj pravljice, ki jih bere Desa Muck, navdušeni boste (foto: Helena Kermelj)
Helena Kermelj

V teh dneh, ko svetu vlada koronavirus in ostajamo doma, si na različne načine lahko krajšamo in popestrimo dneve. Vsak dan ob deveti uri zjutraj pa velja prisluhniti tudi pisateljici Desi Muck, ki bo z vami brala pravljice in vas odpeljala v pravljični svet.

V času, ko svetu vlada koronavirus, so se številni odločili, da bodo na svoj način prispevali k temu, da bodo dnevi za številne, ki ostajajo doma bolj pestri in zabavni.

Med njimi je tudi pisateljica Desa Muck, ki se je odločila, da bo vsak dan ob deveti uri na svoji Facebook strani otrokom brala pravljice. Branje pravljic z Deso Muck pa bo za vse pravo doživetje. Desa, ki priznava, da ji oddajanje v živo preko Facebooka, ni najbolj domače je tako svoje prvo branje začela še na posebej duhovit in ljubek način. "Naj mi en napiše, če se gor, pa če se me vidi, če se me sliši," je uvodoma dejala.

"Ok, mož je reku, da se me vidi, samo a se me sliši tudi, no pejt poslušat," je nadaljevala in verjetno jih ni malo, ki jih je to spomnilo na nedeljske večere, ko je Desa s svojimi duhovitimi vložki popestrila oddaje pri Mariu Galuniču.

"Ni se luštno gledati pri teh letih," je nadaljevala, a verjamemo, da je s svojo karizmo in ljubkostjo prevzela prav se, ki so se ob deveti uri znašli na njeni Facebook strani.

No, po začetnih zapletih, se je vse lepo izteklo in Desa je začela z branjem svoje pravljice Pravljično potepanje medveda Lovra, ki ga lahko na njeni Facebook strani preberete tudi za nazaj in uživat v jutranjih dogodivščinah s slovensko pisateljico.

In, če je med poslušanjem njenih pravljic morda tudi kakšen računalniški mojster, naj se le javi Desi in ji olajša oddajanje v živo, hvaležni mu bodo tako otroci, kakor tudi številni starši, ki v teh dneh verjetno bijejo bitko s tem, kako svoje otroke animirati in jih prepričati, da večino časa ostajajo doma.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik