S tem trikom bodo palačinke vedno odlične.
Za slastne, mehke in sočne palačinke je potreben dober recept, tu je klasičen recept z dodatkom nekaj skrivnih sestavin - moke, jajc, soli/sladkorja in mleka. Da bodo vsakič izpadle popolne, je treba mešanici dodati malo sode bikarbone.
Sestavine:
1 jajce
200 ml mleka
250 ml vode
200 gramov moke
ščepec soli
1/4 čajne žličke sode bikarbone
2 žlici olja
olje za premaz pekača
Priprava:
Vse tekoče sestavine zmešamo in dodamo moko, sol in sodo bikarbono. Mešanico dobro stepemo, da ni grudic. Na koncu dodamo olje, nato pa vse skupaj še enkrat premešamo. Ponev za palačinke segrejemo na najvišjo temperaturo, nato jo malo zmanjšamo. Spečemo palačinke, jih zložimo eno na drugo v posodo in jih pokrijemo. Tako bodo ostale dlje tople, naslednji dan pa bodo enako mehke in okusne. Palačinke po želji nadevamo s sladkim ali slanim nadevom.
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču