Paolo Sorrentino ne bo posnel filma o Berlusconiju

Paolo Sorrentino ne bo posnel filma o Berlusconiju (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
30. 11. 2016

Italijanski režiser Paolo Sorrentino, nagrajen z oskarjem za film Neskončna lepota, je opustil načrte o drami o nekdanjem italijanskem premierju in medijskem mogotcu Silviu Berlusconiju.

"Razmišljal sem o filmu o Berlusconiju, a to je zapletena zgodba. Ne moremo vedno delati filmov, ki bi jih radi posneli," je pojasnil za portal Cinecitta News.

Kot je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA še dejal v intervjuju za portal, se bo raje posvetil drugi sezoni televizijske serije Mladi papež (The Young Pope).

"Rad imam televizijske serije. Presenetilo in razveselilo me je, da se je za to serijo o papežu navdušilo veliko mladih," je dejal.

Dodal je, da je danes televizija osrednjega pomena za filmsko produkcijo, zato je po njegovem nesmiselno, da bi se proti temu borili z nekoristno nostalgijo. Serija Mladi Papež v angleškem jeziku je nastala v produkciji televizij Sky, HBO in Canal Plus, glavno vlogo v njej pa igra Jude Law.

Film o Berlusconiju sicer za v Neaplju rojenega režiserja Sorrentina ne bi bil prva zgodba o vplivnih možeh. Pred tem je že posnel dramo Mogočnež o nekdanjem sedemkratnem italijanskem premierju Giuliu Andreottiju, simbolu povojne Italije.

Berlusconi, ki bo konec meseca dopolnil 80 let, pa je bil na filmu tudi sicer že večkrat upodobljen, med drugim v komediji Nannija Morettija iz leta 2006 Il Caimano (Kajman). Eden najbogatejših ljudi na svetu se bo pričakovanjih počasi umaknil iz politične arene, v središču katere je bil več kot dve desetletji. Julija je imel operacijo na srcu, avgusta pa je kitajskim kupcem prodal nogometni klub AC Milan.