Papež Frančišek na krovu letala poročil stevarda in stevardeso

Papež Frančišek na krovu letala poročil stevarda in stevardeso (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
18. 1. 2018

Papež Frančišek je danes na letalu na poti v čilski kraj Inquique nepričakovano poročil stevarda in stevardeso. Letalska družba Letam se je že zahvalila papežu za sklenitev prve zveze na krovu letala, svoje navdušenje pa je delil tudi čilski par, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Carlos Ciuffardi in Paula Podest sta se sicer želela le fotografirati s papežem, vendar ko ju je vprašal, ali sta poročena, sta razodela svojo zgodbo.

Par je že več let civilno poročen, vendar ko sta se želela poročiti tudi cerkveno, je njuno cerkev na dan poroke uničil potres.

Papež jima je nato ponudil, da ju lahko poroči na letalu. Eden od kardinalov, ki je spremljal papeža, pa je na roko spisal poročno listino.

"To manjka svetu, zakrament svetega zakona," je dejal papež in pripomnil, da upa, da bo to spodbudilo tudi druge pare k poroki, navaja ameriški CBS news.

Papež Frančišek se je v sredo mudil v čilski prestolnici, kjer je pozval mlade, naj oživijo katoliško cerkev ter spoštujejo vrednote solidarnosti. Danes ima Frančišek na programu obisk v mestu Iquique na severu Čila, nato pa bo odpotoval v Peru, drugo in zadnjo državo svoje enotedenske turneje po Južni Ameriki, ki jo bo sklenil v nedeljo v Limi.