Papeža na splošni avdienci razveselil igrivi deček

Papeža na splošni avdienci razveselil igrivi deček (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
28. 11. 2018

Med splošno avdienco pri papežu Frančišku je danes na oder splezal deček in se več minut igral poleg papeža, kjer je tekal med sedeži in podrobneje preučeval uniformo švicarske garde. Argentinskega papeža je prisotnost otroka, ki ima prav tako argentinske korenine, razveselila in se je pošalil, da je pravi Argentinec, saj je nediscipliniran.
 

"Argentinec je, nediscipliniran je," se je pošalil 81-letni Frančišek. Dečku, ki je nem, je med drugim še dejal, da bo molil zanj, da bo lahko spregovoril, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Medtem ko je po odru poskakoval deček, je k njemu splezala tudi deklica. Skupaj sta z roko v roki stekla za stol, na katerem je sedel papež, deklica pa ga je neuspešno celo poskusila spraviti z odra.

Deček je ob začetku avdience zbežal mami, ki je bila med občinstvom, čeprav ga je poskusila ujeti. Po nekaj besedah s Frančiškom, ki je znan po tem, da se posveča otrokom, je zapustila oder.

Prav danes se je na splošni avdienci pri papežu mudil tudi slovenski zunanji minister Miro Cerar. V okviru obiska pri Svetem sedežu se je pogovarjal z gostiteljem, tajnikom za odnose z državami, nadškofom Paulom Richardom Gallagherjem, sprejel pa ga je tudi državni tajnik Svetega sedeža, kardinal Pietro Parolin.