"Partner hoče v svingerski klub. Kaj naj?" Magdalena odgovarja!

"Partner hoče v svingerski klub. Kaj naj?" Magdalena odgovarja! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
5. 5. 2017

Imam težavo, o kateri s prijateljicami ne morem govoriti, ker ne vem, kaj bi si mislile o meni. Stara sem 42 let in s partnerjem že pet let dobro funkcionirava, najin odnos je sproščen. Pred nekaj meseci je začel v šali, potem pa vse bolj intenzivno omenjati spolne pripomočke za popestritev med rjuhami. Mislila sem, da se želi z mano le pozabavati na bolj zanimiv način. Pred nekaj tedni pa mi je predlagal, da obiščeva svingerski klub, ter me vprašal, ali sem pripravljena na občevanje z drugimi, tujimi pari, da to njega vzburja in da si tega resnično želi.

Zmedena sem, ne vem, zakaj kar nenadoma potrebuje toliko drugačnosti, razžalostilo me je tudi to, da ima morda želje po drugih ženskah ter da ga ne privlačim več. Pomislila sem celo, da me morda že nekaj časa vara. Ne vem, kaj naj naredim, saj sama nad tovrstnim početjem nisem navdušena, strah pa me je, da ga bom, če vse skupaj odklonim, izgubila.

Iris


Iriis, verjamem, da ste presenečeni, saj partnerja poznate že dolga leta in nikoli prej niste imeli občutka, da je nagnjen h kakšnim drugim oblikam spolnosti ali zabave. Do tega dogodka ste imeli tudi občutek, da je vajina spolnost več kot čudovita.

Živimo v času, ko se vse več ljudi dolgočasi ter išče popestritve, ki so veliko bolj dostopne kot v preteklih desetletjih. Marsikdo je le radoveden in se v takšne vode več ne vrača, jemlje to le kot izkušnjo, mnogo pa je takšnih, ki recimo v svingerske klube redno zahajajo ali pa izberejo druge oblike občevanja, ki niso ravno tradicionalne.

Najprej vprašajte partnerja, kako bi on odreagiral, če bi mu vi postavili takšno vprašanje, ter kako bi se počutil, če bi vi imeli takšne želje. Verjetno bo nastala tišina, saj ne predvideva, da bi vas lahko s takšnim vprašanjem oziroma predlogom razjezil ali celo razžalostil. Vaš partner je skoraj gotovo v neke vrste puberteti, zato se vsemu skupaj malce nasmejte in mu jasno povejte, da na spolne odnose z drugimi preprosto niste pripravljeni ter da lahko ta odločitev, če ni obojestranska, v razmerje prinese ogromno težav, zlasti pa nezaupanje in osebno nezadovoljstvo. Odkrito se pogovorita o vajini spolnosti, poskusite dodatno prebuditi žensko v sebi in nikar se ne zapirajte v svoj svet, saj bi s tem avtomatično odrinili partnerja od sebe. Nikar pa ne počnite v življenju stvari, ki si jih ne želite in ki vam nikakor niso všeč, saj je to vaša odločitev. Če vaše odločitve ne bo znal sprejeti, potem veste, da vas ne spoštuje dovolj.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na info@revijalady.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.