Pečen krompir vedno hrustljav, zadosti je samo ena žlička te poceni sestavine

28. 4. 2025
Pečen krompir vedno hrustljav, zadosti je samo ena žlička te poceni sestavine (foto: Profimedia)
Profimedia

Če se vam to dogaja vsakič, verjetno ne dodajate ene sestavine, s katero bo krompir vedno hrustljav.

Nič ni hujšega kot krompir, pečen v pečici, ki bi moral biti slastno zlato-rjav in hrustljav, na koncu pa je vse prej kot to – rumenkast in mehak. Če se vam to dogaja vsakič, verjetno ne dodajate ene sestavine, s katero bo krompir vedno hrustljav.

Razkrivamo vam trik, ki zagotavlja hrustljav krompir iz pečice vsakič, poleg olja in začimb pa morate svojemu krompirju dodati tudi – koruzni zdrob. "Skrivna" sestavina, ki jo ima vsak doma. Za začetek olupite kilogram krompirja, olupljen krompir narežite na četrtine. Krompir kuhajte deset minut, medtem pa v pekač ali drugo posodo, ki jo lahko postavite v pečico, nalijte 160 ml olja. Prepričajte se, da je posoda dovolj velika, da bo krompir v enem sloju, nato posodo postavite v pečico na 250 stopinj za 10 minut.

Krompir odcedite in dodajte začimbe po želji ter eno žlico koruznega zdroba in dobro premešajte ali pretresite. Nato posodo vzemite iz pečice, vanjo dodajte krompir in pecite eno uro na 220 stopinj, pri tem krompir obračajte na vsakih 20 minut. Krompir bo na koncu hrustljav in slasten, da se mu ne bo mogoče upreti, vaši domači ali gostje pa bodo navdušeni.