Zanimivosti Promocijsko sporočilo

Pekarna Grosuplje prejela nagrado za najbolj inovativno živilo in naziv Izbran produkt leta 2020

24. 2. 2020
Deli
Pekarna Grosuplje prejela nagrado za najbolj inovativno živilo in naziv Izbran produkt leta 2020 (foto: promocijski material)
promocijski material

Pekarna Grosuplje je s kruhom PROTEINC prejela nagrado za najbolj inovativno živilo leta 2020, ki jo podeljuje Inštitut za nutricionistiko. Prejeli pa so še eno pomembno nagrado, in sicer Izbran Produkt leta 2020. Ta naziv  je prejel priljubljen pekovski izdelek SUPER KRUH. 

KRUH PROTEINC INOVATIVEN IZDELEK LETA 2020

Pekarna Grosuplje je s kruhom PROTEINC prejela nagrado za najbolj inovativno živilo leta 2020, ki jo podeljuje Inštitut za nutricionistiko. Namen izbora je prepoznati proizvode, ki so se lani prvič predstavili na trgovskih policah in v svoji kategoriji izstopajo z ugodno prehransko sestavo. Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje RS v okviru nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje Dober tek Slovenija, zdravo uživaj in več gibaj.

Izbor inovativnih živil Inštituta za nutricionistiko temelji na sestavi živil in njihovi hranilni vrednosti. V negativnem smislu ocenjujejo vsebnosti soli, sladkorja in nasičenih maščob, v pozitivnem smislu pa količino prehranskih vlaknin, sadja in zelenjave. Pomembne so tudi senzorične lastnosti izdelka, poreklo surovin in inovacije z vidika obogatitve ponudbe v posamezni kategoriji.

Kruh PROTEINC ima posebno prehransko sestavo, saj se ponaša z dvema prehranskima trditvama, ki potrjujeta, da je izdelek vir beljakovin in vsebuje visoko vsebnost prehranske vlaknine. Vsebuje približno 7,1 g vlaknin na 100 g izdelka, 17,6 % njegove energijske vrednosti pa predstavljajo beljakovine. Poleg osnovne pšenične polbele moke je zamesen iz ovsene in ajdove moke ter dodatka pirinih in ovsenih kosmičev. Prehranske vlaknine so pomemben del uravnotežene prehrane in za človeka predstavljajo pomembne varovalne snovi, saj ugodno vplivajo na vrsto zelo različnih funkcij v prebavnem traktu in vplivajo na presnovo in splošno zdravje. Priporočena dnevna vrednost vlaknin je 30 g na odraslega človeka. Glavni vir beljakovin so semena, mleko v prahu in kakav. Predvsem dodatek kakava je glavna posebnost tega kruha, ki poskrbi za njegovo temno rjavo sredico.

SUPER KRUH- IZBRAN PRODUKT LETA 2020

Pekarna Grosuplje je prejela še eno pomembno nagrado, in sicer Izbran Produkt leta 2020. Ta naziv  je prejel priljubljen pekovski izdelek SUPER KRUH. V ožji izbor so se uvrstili novi, izboljšani ali inovativni izdelki v različnih kategorijah. Zmagovalce so v obsežni strokovni raziskavi podjetja ACNielsen izbrali najzahtevnejši ocenjevalci – potrošniki. Pečat Izbran produkt se podeli tistim izdelkom, ki jih več kot 1000 potrošnikov smatra za kakovostne in zaupanja vredne ter je zato odličen neodvisen nakupni nasvet.

Pekarna Grosuplje tudi letos nadaljuje z ustvarjanjem boljših, zdravju prijaznih in okusnih pekovskih izdelkov, ki prepričajo s svojo inovativnostjo. SUPER KRUH je tako sestavljen iz dodatka chia semen, špinače, alge spiruline, matche zelenega čaja in kurkume. Ponaša se tudi s prehranskima trditvama, ki zagotavljata, da je kruh vir beljakovin in ima hkrati visoko vsebnost prehranske vlaknine, saj vsebuje 7 g vlaknin na 100 g izdelka, beljakovine pa zagotavljajo več kot 15 % energije njegove energijske vrednosti.

ZLATA ODLIČJA 2020 ZA PEKARNO GROSUPLJE

Gospodarska zbornica Slovenija  je na jubilejni podelitvi priznanj 20. strokovnega ocenjevanja kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, testenin, keksov in slaščic, ki je potekala na Ljubljanskem gradu, podelila Pekarni Grosuplje 25 zlatih odličij za odlično kakovost za kruh.

Pod okriljem Sekcije za pekarstvo, pri Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij na GZS, je neodvisna strokovna komisija ocenjevala zunanji izgled, senzorične lastnosti in kakovost posameznih izdelkov. Vsi nagrajeni izdelki so prejeli najvišja zlata priznanja za kakovost. Nagrajeni izdelki se ponašajo z dodano vrednostjo, saj so skrbno pripravljeni iz najboljših sestavin in nekateri so tudi ročno oblikovani. Z dodatkom kislega testa pripravijo izdelke brez dodanih aditivov, s kvasnim nastavkom pa jim izboljšajo aromo, okus in svežino. V zadnjih letih razvijajo nove izdelke, ki so priporočljivi za uravnoteženo prehrano potrošnikov.

Zlata odličja, pod blagovno znamko Pekarne Grosuplje so prejeli naslednji krušni izdelki: Malnar, Krjavelj, Sosed, Korošec, Matevž, Pirin polnozrnati kruh, Domači koruzni, Domači ajdov, Babičin kruh, Piknik ciabatta, Pisana korenina, Skorjavc, Skorjavc temni, Skorjavc pirin, Babičin temni kruh, Krajcar beli, Krajcar polbeli, Babičin pisan kruh, Proteinc, Domača peka, Domača peka temna, Babičin koruzni kruh, Hud kruhek brez kvasa, Super kruh, Zdravko.

PRVO ZLATO ODLIČJE ZA KROF MARELICA DON DON

Letošnje 20. strokovno ocenjevanje kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, testenin, keksov in slaščic pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije, je bil za podjetje Don Don zelo pomemben mejnik. Dokazal je, da lahko poseže po zlatih odličjih tudi na področju izdelovanja finega pekovskega peciva. V podjetju jim je uspelo na novi proizvodni liniji krofov, izdelati krof marelica, ki je pridobil zaupanje strokovne komisije in s tem zlato odličje v kategoriji finega pekovskega peciva.