Po raziskavi Mediane, ki jo objavlja revija Readers’s Digest, kateri blagovni znamki Slovenci najbolj zaupamo, je Pekarna Pečjak ponovno izbrana kot najbolj zaupanja vredna blagovna znamka v kategoriji kruh in pekovsko pecivo.
Ob tej priložnosti v Pekarni Pečjak na trg pošiljajo nov kruh, ki so ga pripravili z mislijo na tiste kupce, ki se iz kakršnihkoli razlogov izogibajo kvasu, na kupce, ki raje posežejo po kruhu iz črne pšenične moke, in na kupce, ki v prehrano radi dodajajo raznovrstna semena.
Štručko so zamesili iz črne moke, ki so jo obogatili z lanenimi, sezamovimi in kaljenimi rženimi semeni. Sredica je zato gosta, neenakomerno porozna, vendar mehka, z aromo po semenih. Zlato zapečena skorja je bogato posuta z mešanico sončničnih, lanenih in sezamovih semen ter ovsenih kosmičev. Lunc'a brez kvasa, ki se pridružuje Lun'ci s semeni in Krompirjevi lun'ci, bo tako zagotovo našla svoje mesto med kupci, ki so ljubitelji kruha s semeni.
Lun'ca brez kvasa izredno dolgo ohranja svežino zaradi dodanega rženega kislega testa in velike vsebnosti krompirjevih kosmičev.