Pet hotelov, v katerih so bivale najbolj vplivne ženske na svetu

Pet hotelov, v katerih so bivale najbolj vplivne ženske na svetu (foto: profimedia) profimedia
9. 3. 2015

Michelle Obama, Madonna, Angelina Jolie, Lady Gaga so samo nekatere od mnogih vplivnih žensk, ki so spreminjale zgodovino. Za vsako izmed njih je značilno, da so bogate, slavne in predvsem neodvisne.

Hotelski iskalnik trivago.si je pripravil izbor petih luksuznih hotelov, v katerih so bivale te pomembne dame.

Madonna ali tako imenovana "Kraljica popa" je oseba, ki jo ni potrebno posebej predstavljati, saj jo že skoraj pozna cel svet. Na svojih energičnih turnejah – daleč od doma običajno biva v luksuznih hotelih. Tekom svoje turneje v Firencah leta 2012 je ameriška pop diva bivala v hotelu St. Regis Florence. Hotel, ki se preliva v različnih barvah je okrašen s freskami in posebej izbranimi kristalnimi lestenci iz starinskega dekorja.

hotel

Znana igralka in ambasador dobre volje, Angelina Jolie ni le ena izmed najlepših žensk na svetu, temveč sodi tudi med najbolj vplivne med njimi. V svojih številnih potovanjih po Italiji, še posebej med snemanjem filma "Turist" je leta 2010 za premor med snemanjem filma izbrala bivanje v Hotel Danieli v Benetkah. Hotel, ki se nahaja v središču mesta je le nekaj korakov stran od trga Sv. Marka in je utelešenje luksuza v značilnem beneškem stilu.

hotel

Prva dama, Michelle Obama je nedvomno ena izmed najpomembnejših žensk današnjega časa, ne le zaradi svoje politične kariere ampak tudi zaradi vloge matere in žene. Med različnimi institucionalnimi obveznostmi Michelle vedno najde čas za bivanje z družino natančneje s hčerko s katero sta preživeli počitnice v Villa Padierna Palace Hotel v španski Marbelli. Luksuzni hotel s petimi zvezdicami je impresivna zgradba katerega zasnova je rezultat kombinacije španske arhitekture in sodobnega udobja in dinamike.

hotel

Ameriška pop pevka Lady Gaga bolj znana kot kraljica transformacij, povsod kjer se pojavi povzroča zmedo zaradi svoje nekonvencionalne osebnosti. V času bivanja v enem izmed najstarejših londonskih hotelov The Langham Hotel je pevka nastopila v obleki katero je nosila Mona Lisa na slavni da Vincijevi sliki. Hotel odprt leta 1865 ponuja svojim gostom nepozabno izkušnjo, ki temelji na eleganci in skrbno izbranem dizajnu.

Hotel

Margaret Thatcher je bila prva dama, ki je bila izvoljena na pozicijo predsednika vlade Združenega Kraljestva od leta 1979 do 1990. Bolj znana kot "Iron Lady" je bila pomembna politična osebnost v angleški zgodovini in je bila nekajkrat eminenten gost znamenitega hotela The Ritz London. Znani londonski hotel je nenavadna neoklasična zgradba s pogledom na Green Park in s sobami okrašenimi v stilu Louisa XVI pooseblja kultno zgodovinsko arhitekturo.

hotel

O trivagu

  • Popotniki najdejo idealen hotel za najboljšo ceno na www.trivago.si. trivago je največji spletni iskalnih hotelov, ki primerja cene za več kot 700,000 hotelov na preko 200 rezervacijskih straneh po vsem svetu; medtem pa tudi ponuja preko 82 milijonov unikatnih opisov hotelov in preko 14 milijonov fotografij. Enostavno je mogoče najti najboljši hotel z uporabo mnogih filtrov in razvrstitvenih kriterijev. Čez 80 milijonov obiskovalcev mesečno uporablja trivago in s tem v povprečju prihranijo 35 % na rezervacijo. Sedež podjetja se nahaja v nemškem mestu Düsseldorf. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2005 in je trenutno prisotno v 50 državah širom sveta v 31 jezikih.