Pia Ameršek (študentska kolumna): Samska in srečna!

Pia Ameršek (študentska kolumna): Samska in srečna! (foto: PREDDY) PREDDY
Vir: Jana
9. 2. 2019

Samsko življenje ženske se mi nikoli ni zdelo nič posebnega, mogoče tudi zato, ker sem odraščala v enostarševski družini.

Nikoli nisem imela potrebe po moškem, da bi imela srečno življenje. Očitno pa tako meni moja družina. Z vstopom v študijska leta so se namreč začele opazke in vprašanja po fantu. Se kdo zanima zate; kdaj boš koga pripeljala domov; kako to, da še nimaš fanta ... Razumem, da mi želijo starši le najboljše. Ampak, ali ne morem biti samska in srečna? Ne morem uživati polnega življenja brez fanta? Ne pravim, da si fanta ne želim, le trenutno ne občutim te potrebe. Še manj pa želje po otrocih. Verjetno se zavedajo, da bodo s takšnimi vprašanji in zaslišanji prej dosegli nasprotni učinek od želenega. Razumem, da so starši odraščali v drugačnih časih in da gojijo romantično predstavo o študentskem življenju, o zgodnjem ustvarjanju družine.

Tudi razumem, da so jih imeli za čudne, če niso otroka dobili takoj po 20. letu. Kljub temu pa so bili tudi starši ob mojem rojstvu v 40 letih. Zakaj potem jaz ne bi mogla uživati samskosti pri svojih 22 letih? Nenehno zbadanje na družinskih praznovanjih tega zagotovo ne bo spremenilo. Me je pa od vseh opazk najbolj presunila izjava: »Ni čudno, da si samska, ko pa imaš za prijatelje same homoseksualce.« Moram poudariti, da imam samo dva prijatelja geja, ki sta super, in ponosna sem, da ju poznam. Vendar me je ta izjava pustila brez besed, hkrati pa mi dala tudi misliti. Ne! Ne potrebujem fanta, da sem vesela. Verjamem, da se vse zgodi ob svojem času, in ko bo prišel pravi čas, bo prišel tudi fant. Do takrat pa bom uživala, s fantom ali brez!

Priporočamo