Pilkeyev Pasji mož v četrto in novi Walliamsovi za obupne otroke in atije v zagati!

Pilkeyev Pasji mož v četrto in novi Walliamsovi za obupne otroke in atije v zagati! (foto: profimedia) profimedia
17. 9. 2019

Izvoda četrte knjige dogodivščin najbolj slavnega superpolicaja s pasjo glavo, pa tudi kar dveh prevodov strašno zabavnega in priljubljenega Davida Walliamsa, se bo razveselil praktično sleherni otrok v Sloveniji.

Dav Pilkey, ki je sicer znan tudi kot avtor slavnega Kapitana Gatnika, je s svojim 'straniščnim humorjem' že osvojil slovensko mladež, zato je bilo povpraševanje po četrtem nadaljevanju dogodivščin Pasjega moža izjemno.

Pasji možPri Mladinski knjigi so zato ne le pohiteli s prevodom četrte knjige, temveč že danes napovedujejo, da sta v pripravi tudi peta in šesta ter da bo: "... peta izšla v začetku prihodnjega leta, še pred iztekom leta pa nato še šesta!"

  • V času teme in brezupa, ko napadajo vedno novi nenavadni podleži, je lahko edini rešitelj en in edini Pasji mož! V novi epizodi se spoprime z zlobnimi kosmatinci in sklepa nova zavezništva ter z bistroumnostjo in čekani ohranja red v domačem mestu.

 Za izjemen uspeh serije Pasji mož gre velika zasluga tudi Boštjanu Gorencu in njegovemu sočnemu prevodu.

Knjiga z naslovom Pasji mož in mačji mulc je že mogoče najti na policah vsake malce bolje založene knjigarne, v spletni knjigarni Emka pa si knjigo za pokušino lahko tudi virtualno prelistate.

 

pasji moz

Walliamsova tretja o obupnih otrocih

obupni otrociPoleg Pasjega moža sta luč sveta ugledali še dve knjigi, po katerih bodo otroci radi posegali. Obe knjigi je podpisal avtor uspešnic Babica barabica, Mihec milijarder, Zlobna zobarka …

Deset novih še bolj nagravžno slastnih zgodb o obupnih pamžih pisatelja št. 1 za otroke in mladino, Davida Walliamsa, in z izvrstnimi ilustracijami Tonyja Rossa, je izšlo pod skupnim naslovom Vsi ti brezupno obupni otroci 3!

Če ste mislili, da vas ne more nič več presenetiti, se pošteno motite. Ob tej knjigi ste v resni nevarnosti, da vam: a) poči trebuh od smeha, b) da se od smeha polulate.

In pa, seveda: 'Branje na lastno odgovornost!' še svarijo založniki.

 

obupni otroci

… in ena o nekem atiju v zagati!

Ati v zagatiPoleg nadaljevanja priljubljene serije o obupnih otrocih v prevodu Milana Dekleve, smo v nič manj duhovitem prevodu Nine Dekleva dobili še knjigo Ati v zagati.

Obe knjigi sta opremljeni z izvrstnimi ilustracijami Tonyja Rossa.

  • Očetje so vseh vrst, oblik in velikosti. Lahko so visoki ali majhni, mladi ali stari, modri ali trapasti, šaljivi ali resni, glasni ali tihi. Nekateri očetje so dobri in nekateri slabi. To je zgodba o Franciju in njegovem atiju Dragu, ki ju življenje postavi pred hude preizkušnje. Neizmerno se imata rada in to jima pomaga prebroditi čisto vse težave.

    

    

    

Na kratko o avtorjih

Ko je bil Dav Pilkey še otrok, je trpel za motnjo pomanjkanja pozornosti, disleksijo in vedenjskimi težavami. Dav je bil med poukom tako moteč, da so ga učitelji vsak dan pošiljali sedet na hodnik. Dav je na srečo rad risal in si izmišljeval zgodbe. Čas na hodniku je porabil za ustvarjanje svojih izvirnih stripov. V drugem razredu je Dav Pilkey ustvaril strip o junaku po imenu Kapitan Gatnik. Njegov učitelj je raztrgal strip in Davu dejal, da ne bo mogel vse življenje risati trapastih knjig. Dav na srečo nikoli ni znal dobro poslušati.

Razvpiti britanski komik in pisatelj David Walliams trenutno velja za najbolj priljubljenega avtorja za otroke v Angliji, hkrati pa je tudi član komisije Britain's Got talent. Prodal je več kot 12,5 milijona izvodov svojih knjig, ki so jih prevedli že v 46 jezikov. Njegov literarni slog primerjajo s slogom Roalda Dahla. Nagrado knjiga leta za otroke (Specsavers National Book) je prejel leta 2012 za knjigo Ratburger (še ni prevedena), leta 2013 za Zlobno zobarko, leta 2014 za Tiransko teto (za to knjigo je prejel tudi nagrado zvočna knjiga leta). Njegove knjige so zasidrane v vrhove mednarodnih knjižnih lestvic. Z nabritim humorjem, iskrivimi domislicami in zabavnimi ilustracijami so na mah osvojile tudi slovenske bralce.