"Fant je ljubosumen na Facebook!" Magdalena odgovarja!

"Fant je ljubosumen na Facebook!" Magdalena odgovarja! (foto: profimedia) profimedia
Vir: Lady
31. 3. 2018

S fantom sva skupaj že nekaj mesecev, opažam, da se med nama pojavlja vse več razlik, največja težava pa so postala družbena omrežja. Sem zelo odprta oseba, in odkar sem se preselila v drug kraj, je Facebook odlična povezava z vsemi, ki so del moje preteklosti, poleg tega je odličen tudi za to, da sem vedno o vsem obveščena. In ja, rada tudi komentiram in všečkam ter dodam kakšno sliko. Kaj hujšega za mojega fanta, ki ne mara Facebooka. Celo profila nima odprtega. Pred kratkim me je dobesedno napadel, ko je bil pri prijatelju, ki mu je pač odprl moj profil. Obsodil me je, da potrebujem pozornost, da se nastavljam, da delim neprimerne slike in da očitno ne želim biti več z njim. Kaj? Kako? Moje fotografije so zelo primerne, na vseh sem sicer nasmejana, vendar dostojno oblečena in urejena. Moje objave so včasih šaljive, vendar, zakaj pa ne? Sploh ne vem, kaj naj si mislim o vsem skupaj. Sploh ga ne razumem.

Iris

Spoštovana Iris, res je čudno, da vaš fant ne razume, da ste na Facebooku, saj je to v današnjih časih nekaj povsem samoumevnega in vsakdanjega. Na portalu lahko najdemo tudi babice in tete, torej je jasno, da vaš namen ni iskanje novega partnerja, ampak le druženje z ljudmi, ki jih poznate, pa zanje preprosto ne najdete pravega časa.

Poskušajte pa razumeti, da je za vašega fanta vse skupaj nekaj novega, nekaj nevarnega, poleg tega pišete, da ste prijetni na pogled. Morda se je samo ustrašil, da ste v svetu, kjer on ne funkcionira in mu je neznan. Predlagam, da se skupaj z vami usede za računalnik ter da skupaj pregledata vaš profil. Razložite mu, da ga imate radi, vendar je druženje za vas ključnega pomena, zato se mu ne nameravate odreči. Morda ga s tem prepričate, da tudi on odpre svoj profil na Facebooku, le tako bo vaše korake veliko lažje razumel in morda bo srfanje po Facebooku tudi zanj nova, zanimiva izkušnja za prihodnost. Verjemite, da bo začel, ko bo malce spoznal vse skupaj, na vaše početje gledati drugače. Če ga imate radi, se potrudite, da rešita napetost, ki je med vama in vama povzroča konflikte. Vi pa naredite korak v smeri, da boste nekaj časa objavljali slike, ki zanj niso sporne.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na lady@adriamedia.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri