"Ne ljubim je več. Kako naj jo odslovim?" Magdalena odgovarja!

srce, razmerje, odnosi (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
19. 4. 2018

Sem moški, star 45 let, in pred nekaj meseci sem se na zabavi zapletel z žensko, v katero sem se takoj zaljubil. Vsi prijatelji so me že na začetku opozarjali, da ni na najbolj dobrem glasu in da si bom z njo nakopal samo težave, saj je poleg vsega tudi tuje narodnosti. Seveda sem bil prepričan, da so ljubosumni, danes, po nekaj mesecih, pa vidim, da so imeli še kako prav. Ta ženska se je dobesedno obesila name, se preselila k meni v moje stanovanje pod pretvezo, da nima kam iti, in seveda je vse skupaj na mojih plečih, saj ona ne dela. Ko sva začela, mi je dobesedno nakladala, da me ljubi, danes na vse skupaj gledam drugače in ne vem, kaj naj storim, da bi rešil samega sebe, saj se mi po eni strani še vedno smili. Vem pa, da je več ne ljubim in da ni prava izbira zame, če si bom želel urediti ljubezensko življenje. Kaj mi svetujete?

Boris

Spoštovani Boris, kar se vam dogaja, ste si žal skuhali sami. Seveda je jasno, da srcu ne moremo ukazovati, v koga naj se zaljubi, vendar smo žal v času, ko je treba osebo, s katero začnemo razmerje, nekoliko oceniti, da ne sledijo razočaranja, kot se je pripetilo vam.

Pišete, da ste v njej videli usodno žensko, navadno pa vse skupaj preraste v usodno razmerje, ki ne vodi nikamor, razen v nezadovoljstvo. Svetujem vam, da se z njo odkrito pogovorite in ji razložite, da si takšnega razmerja niste predstavljali ter da so vaša čustva zaradi različnih dejavnikov ugasnila. Zato, ker se vam smili, je nikar ne zavajajte in se ne prilagajajte, saj s tem poslabšujete možnosti za svojo in njeno srečo.

Ko bo začela razumeti, kaj se vam dogaja in kakšna so vaša pričakovanja, bo tudi ona začela razmišljati drugače. Prijatelji so imeli prav, torej si poskusite pomagati z njihovimi dobronamernimi nasveti. Gotovo ste tudi sami že opazili, da so vam želeli le dobro. Če ne boste umirjeno rešili zadeve, boste morali svoji usodni ženski žal konkretno povedati, da si njene bližine ne želite več. Vsekakor se ne vdajte in se vprašajte, komu se pa vi smilite, ko zjutraj ves nervozen hitite v službo, poln skrbi. Poskrbite zase in za svojo srečo, pri novih poznanstvih pa poskušajte biti bolj previdni.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na lady@adriamedia.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri