"Sestrino vedenje me spravlja v zadrego!" Magdalena odgovarja!

19. 7. 2018 | Vir: Lady
Deli
"Sestrino vedenje me spravlja v zadrego!" Magdalena odgovarja! (foto: Profimedia)
Profimedia

Živim v manjšem kraju, kjer vsak ve skoraj vse o vsakomer. Sama imam urejeno življenje in nihče se ne spotika ob moje početje, velika težava pa je moja 20-letna mlajša sestra. Pustila je srednjo šolo, pije, kadi, oblači se letom skrajno neprimerno, požvižga se na vse komentarje, za piko na i pa se je zapletla še s svojim šefom, ki je seveda poročen. Največja sramota za našo družino je bila, ko je žena tega moškega pozvonila na vrata in prosila moje starše, naj jim moja sestra neha uničevati družino. Ne vemo, kaj bi storili, vse oči v kraju so uprte v našo družino. Tudi nekateri družinski prijatelji so se nas začeli izogibati. Starša sta popolnoma obupana, saj je nista tako vzgajala, poleg tega teh vzorcev doma nikakor ni dobila. Kaj lahko storimo, da se rešimo tega madeža?

Simona

Spoštovana Simona, položaj, v katerem se je znašla vaša družina, ni preprost, sploh ker je v manjšem kraju pred sosedi in zlobnimi jeziki težko karkoli skriti. Vaša sestra je očitno v pozni puberteti oziroma ji je popolnoma vseeno, kaj si bo kdo mislil o njenem početju.

Je že res, da lahko vsak počne, kar si želi, vendar obstajajo tudi meje zdravega okusa, ki pa jih je vaša sestra zagotovo presegla. Razumljivo je, da sta starša obupana, saj nista niti malo kriva za vse skupaj, posledice pa so doletele tudi njiju, ki sta zdaj nemočna. Čeprav pišete, da ste se s sestro že vsi poskušali pogovoriti, vam svetujem, da to storite še enkrat, oziroma naj to storita starša, ki ji dajeta streho nad glavo.

Postaviti bo treba pravila in ji razložiti, da se to njeno početje ne tiče več samo nje, ampak celotne družine. Predlagajte ji tudi, da naj se, če se ne more zadržati, da bi živela dostojno življenje, odseli in ustvari svoje življenje, kakršnega bo hotela. Najverjetneje boste naleteli na njeno jezo, nesramnost in zanikanje, vendar je čas, da storite kaj bolj konkretnega, saj prošnje pri njej očitno ne zaležejo, ker se ukvarja samo s sabo in svojimi podvigi, ki škodijo tako vam kot tudi družini moškega, s katerim se je zapletla. Predvsem pa poskušajte s starši držati skupaj in počasi tudi sosedom razložiti, da sestrinega početja nikakor ne podpirate.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na lady@adriamedia.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk